Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

България откри своята нова любов – джудо

0
Марк Христов
Lap.bg

За първи път в историята Европейско първенство по джудо се провежда в България. Столичната зала „Арена Армеец“ прие 70-ото издание на най-големия форум на Стария континент. След първите два състезателни дни равносметката е два медала за родните национали – сребро на Янислав Герчев и бронз на Марк Христов.

До момента това бойно изкуства може да не се считаше за най-популярните спортове у нас, но определено след форума това ще се промени. Софийската публика преоткри красотата на джудо, а най-важното е, че в залата и в двата дни имаше много малки деца. Вероятно в неделя няма да е по-различно, когато на татамито ще излезе голямата ни звезда Ивайло Иванов.

Малчуганите обаче имат своите нови герои. Няма нищо по-хубаво от гледката куп подрастващи да скандират името на българските състезатели. Техните успехи в този труден спорт ще мотивират допълнително всички да се захванат здраво и да преследват мечтите си. Веднага след спечелването на бронзовия медал Марк Христов беше наобиколен от куп деца, които му честитиха. Той се снима и раздаде автографи с тях.

София Европейско по джудо

Там е мястото им – в залата. Може да е трудно, но трябва да признаем, че изгубихме едно поколение, отраснало пред компютрите и по кафетата. Сега обаче светлият лъч на новите ни джудо герои започва да блести все по-ярко. Христов е едва 22-годишен и бъдещето е пред него. Това е първият му медал при мъжете от голям форум. За радост дойде именно в София. Състезателят на столичния „Шун джудо“ се оформя като новата голяма звезда на тази олимпийска дисциплина у нас.

Не бива да подминаваме и женския ни национален отбор. В момента в него влиза много силно поколение млади джудистки, които са гладни за успехи. Те показаха, че могат да се борят с традиционно силните отбори на Франция, Израел и Косово, и с всяко следващо излизане на татамито ще трупат увереност. Завърналият се от контузия Денислав Иванов пък елиминира вицешампиона от Токио 2020. След 4 години наказание той изглежда по-мотивиран отвсякога да се докаже.

Предстои финален ден на шампионата. Ако още се чудите какво да правите в неделя, то няма да сгрешите, ако отидете в „Арена Армеец“ и подкрепите българското джудо. Ще имате възможност и да видите целия елит на Стария континент – най-големите звезди в тежките категории. Дано не завършим с два медала, но дори и да стане така – това ще е отлично постижение.

Видяно 31 пъти

Автор

Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.