България изпраща четирима параолимпийци в Токио

0
параолимпийски игри

Днес, 24-ти август, е церемонията по откриването на 19-те Параолимпийски игри. Две седмици след края на Летните олимпийски игри в японската столица, Международният олимпийски комитет ще проведе второто си голямо събитие за годината, което бе отменено за 2021-ва заради коронавирус пандемията. Церемонията по откриването е в 14:00 ч (българско време), а първите стартове са в сряда рано сутринта.

За съжаление, предстощите Игри за хора с недъзи ще се проведат без публика заради влошената ситуация с коронавируса в Япония. Предварителният интерес към събитието бе огромен и голяма част от билетите бяха разпродадени, но впоследствие върнати.

4400 атлети от 162 страни ще се включат в това издание, като надпреварата е за 539 комплекта медали в 22 спорта. България е представена само от четирима спортисти, което е рекордно малка делегация за страната ни. На Параолимпийските игри в Рио през 2016-та изпратихме 7 атлети, а през 2012-та имахме 8 представители.

Ружди Ружди, който е златен медалист в тласкането на гюле от 2016-та, ще защитава титлата си в Токио. 30-годишният българин ще се състезава на 27-август. Християн Стоянов и Фатме Исмаил са другите ни двама представители в леката атлетика. Стоянов ще бяга на 1500 м, докато Исмаил ще участва в състезанието по мятане на копие. И двамата започват участието си на 28-ми август. Четвъртият ни параолимпиец е Милена Тодорова, която ще участва в стрелбата с пушка на 1-ви септември.


Видяно 44 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.