Буфон: Донарума може да спечели „Златната топка“

0 коментара
Джанлуиджи Буфон
Снимка: Twitter

Вратарят на Парма Джанлуиджи Буфон каза какво мисли за стража на ПСЖ и Италия Джанлуиджи Донарума.

„Според мен Донарума със сигурност може да спечели „Златната топка“. Заради качествата си и това, което показва той трябва да се стреми към „Златната топка“, заяви Буфон.

„Когато е бил на 18 години, са казали на Донарума, че може да стане втория най-силен вратар в света след Яшин. Той отговорил: А защо втори след Яшин? Кой казва, че не мога да стана най-силният? Когато си млад, не трябва да се задоволяваш с малко, а винаги да се стремиш към максимума. Джиджи трябва да го направи“, каза още Джанлуиджи Буфон за Sky Sport Italia.

Както е известно, преди дни Донарума стана европейски шампион с Италия и бе обявен за Футболист №1 на Европейското първенство. След това финализира трансфера си в Пари Сен Жермен и ще опита да му помогне да спечели за първи път в историята си Шампионската лига.

Превод: Nostrabet


Видяно 6 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.