Бъдещето пред Голдън Стейт е повече от светло

0
голдън стейт уориърс нба

Голдън Стейт Уориърс влизат в следващото десетилетие с огромни надежди за продължаване на успеха, който се превърна в синоним на името им през последните 7 години. Династията разполага с изключителни таланти на всяка позиция, които са обречени да помагат и след време да се превърнат в основата на поне няколко шампионски сезона.

Само преди седмица Голдън Стейт спечели 4-ия си трофей „Лари О’Брайън“ за последните 8 години. „Войните“ се справиха с Бостън Селтикс и най-добрата защита в цялата лига. Със сигурност най-впечатляващата титла, имайки предвид че в предишните три успеха бе сломен не кой да е, а самият Леброн Джеймс. Но рано или късно нещата ще започнат да се случват все по-трудно и трудно за сегашното голямо трио на Уориърс. Никой не може да победи времето.

И въпреки това, транзицията към следващото поколение изглежда обещаваща. Клей Томпсън и Дреймънд Грийн са на по 30+ години, а последният носител на приа MVP на финалите е на 34. Трудно е да си представим, че Къри няма да има възможност да добави още един-два такива статуетки, но в същото време часовникът тик-така все по-силно. След някой и друг сезон и тримата ще започнат да отстъпват своите водещи роли на хора като Андрю Уигинс, Моусес Мууди, Джордан Пуул, Кевон Луни, Гари Пейтън, Джеймс Уайзман, Джонатан Куминга и др. Инфрастуктурата е там, основите са наляти, а това е най-важното към този момент.

„Войните“ имат светло бъдеще на всеки един от петте поста на игрището. Джордан Пуул отбеляза близо 18 точки средна на мач пез изминлия редовен сезон. 23-годишният гард бе с основна роля за добрите игри на отбора през втората половиа на сезона и особено когато Стеф Къри бе контузен.

Другият гард в лицето на Моусес Мууди, който бе избран чрез лотарията през 2021-ва. В същия драфт бе избран и Джонатан Куминга със седмия избор. И двамата са под 21 години и са считани за бъдещето не само на Голдън Стейт, но на западната конференция. Отлични стрелци, Куминга е бъдещ многократен претендент за „Най-добър защитник“, а на всичкото отгоре имат и нужното самочуствие.

Няма как да подминем и Джеймс Уайзман. Центърът бе избран под номер 2 в Драфта преди две години и тепърва ще грее ярко в „Чейс Сентър“. Въпреки че пропусна последния сезон заради контузия, всички фенове на Голдън Стейт вярвят, че именно Уайзман може да се превърне в следващия най-добър „голям човек“ в НБА. Дуото Пуул и Уайзман може да сътвори пик-енд-рол нападение от калибъра на Джон Стоктън и Карл Малоун. А в ера като тази, в която всичко опира до стрелбата от три, това ще е просто опустошаващо за противниковата защита.

Гари Пейтън-младши започва да се превръща във все по-голямо копие на баща си. Легендата на Сиатъл бе най-добрият защитник в лигата сред гардовете за дълги години, а ако налседникът му попие и половината знания, които иконата от ’90-те ще му предаде, то ще бъде изключително трудно да вкараш точки на Уориърс.

Видяно 11 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.