Най-новият букмейкър е вече в БългарияСпорт Бонус: 30лв БЕЗПЛАТЕН ЗАЛОГ + до 300лв Нов Клиент
ВХОД
РЕГИСТРАЦИЯ

Бронз за България от световното по щанги

0
Ангел Русев
Снимка: Facebook

България спечели медал още в първия ден на световното първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Ташкент. Ангел Русев завърши на трето място в категория до 55 кг и се окичи с бронза. Той събра двубой от 254 кг, като изхвърли 110 кг, а в изтласкването се справи със 144 кг, които му донесоха и златния медал в това движение.

В изхвърлянето 20-годишният Русев вдигна 106 и 110 кг, но не успя на 112 кг. В изтласкването той вдигна над себе си 140 и 144 кг и не може да тласне 147 кг в опит за среброто.

Със спечелените отличия Ангел слага край на най-успешната си година в спорта, през която стана за първи път и европейски шампион за мъже.

Световната титла спечели Арли Шонтей от Казахстан с двубой от 260 кг, а среброто остана за тежкоатлета на Тайланд Тада Сомбунуан с 256 кг. 

Видяно 18 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.