Бразилците са във възторг: Неймар ще разкъса всички по пътя към Купата

0
Неймар
Снимка: Twitter

Неймар беше най-добрият на терена при успеха на Бразилия с 4:1 над Южна Корея, и дори и в не особено доброто си състояние, игра много впечатляващо. Благодарение на него отборът се чувства по-сигурен и вдъхновен в атака.

Беше много трудна вечер след контузията, призна Неймар. – Обхванаха ме хиляди съмнения и страхове. Но беше успокояващо и зареждащо да чуя любезните послания, които получих. Благодаря на всички за тях. Но ще е по-добре, ако ви благодаря на терена.“

Според журналистката Алесандре Гуариля на моменти Неймар е преигравал, но дори без да играе по най-добрия начин, е дестабилизирал корейската защита, което е осигурило голямата победа. „Немислимо, но много бразилци казаха, че националният отбор не се нуждае от Неймар. Че играе по-добре без него. Но след 10 дни престой заради контузия в глезена той показа колко е важен за отбора на Тите. Мисля, че следващите няколко дни ще му се отразят добре и ще видим най-добрата версия на Неймар на четвъртфиналите, каза тя.

Както видяхме, Неймар не беше готов на 100 процента. Но отборът играе по различен начин с него, много по-добре. Днес той издърпа корейците върху себе си, създавайки пространство за Рафиня и Винисиус Жуниор. В Бразилия има един израз: cobertor curto – късо одеяло. Покривайки главата си, вие отваряте краката си и обратно. Същото е и с Неймар: като го затворите, отваряте път на Ричарлисон и останалите да влязат във вратата. И ако не го затворите, Неймар ще ви разкъса, гласят други коментари.

Дори и да стои на терена и да не прави нищо, той разсейва противника и улеснява работата на съотборниците си. А когато и той играе като днес, победата ни е гарантирана. Много сме щастливи, че Неймар се завърна. Изглежда здрав и остава кошмар за противниците, не крият възторга в страната на кафето от Ней.

Забелязах, че Неймар уплаши корейските защитници, които в предишните мачове изглеждаха уверени, само с появата си. За човек, който се възстановява спешно от контузия, той игра много добре. Развиваше атаките си фино и направи атаката ни по-разнообразна. Корейците просто не можаха да се справят с това разнообразие от атаки, коментират специалисти.

Още в груповата фаза смятах, че със завръщането на Неймар ще имаме всички шансове за шеста световна титла. И днес тази мисъл ме укрепи. Срещу Корея Неймар игра великолепно с и без топка, така че заслужено стана най-добрият играч на мача. Възхищавам се на сплотеността на този отбор. Фактът, че Тите пусна трети вратар през втората част, е още едно доказателство за това. Превъзходните умения на играчите и приятелската атмосфера са точно това, от което се нуждаете, за да спечелите шампионата, изрази мнение друг естет.

Благодаря ти, Господи – това е играта. Толкова съм щастлива. Неймар беше страхотен и вдъхна увереност на партньорите си – с неговото идване всички играха по-добре в сравнение с груповата фаза. Бразилия показа шампионски футбол и ми напомни за златния отбор на Луиш Фелипе Сколари от 2002 г. Роналдо беше главната звезда там, Неймар тук и много други велики играчи. В този отбор бих включила Каземиро, Винисиус и Рафиня. Не виждам никакви прилики с отбора от 2002 г. Онзи отбор спечели титлата в Япония, а този ще я вдигне в Катар, заяви друга журналистка.


Видяно 18 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.