Ботев (Пд) продава играч за три милиона лева

0
Ботев Пловдив
Снимка: lap.bg

Отборът на Ботев (Пловдив) е на път да направи трансфер, който да напълни сериозно касата на клуба. „Канарчетата“ почти сигурно ще продадат нигериеца Олакунле Олусегун на руския Краснодар, като се очаква да вземат за трансфера около 1 700 0000 долара или малко над 3 милиона лева.

20-годишният полузащитник премина в Ботев от бившия отбор на собственика на пловдивчани Антон Зингаревич – датския Фремад Амагер, но веднага бе пратен под наем при руснаците. Първоначално Олусегун игра за втория тим на Краснодар, където записа 19 мача и вкара 6 гола, но от началото на април без взет в първия тим на клуба и оттогава е несменяем титуляр със седем мача.

Руснаите са останали впечатлени от качествата на Олакунле и са изпратили солидна оферта на Ботев, за да го задържат за постоянно, пишат колегите от Sportal.bg. 

Видяно 3 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.