Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ботев (Пд) направи втория най-голям трансфер в историята си

0
Ботев Пловдив
Снимка: lap.bg

Олакунле Олусегун, Джонатан Окоронкво и Ифеани Ндука преминаха в Краснодар, след като Ботев (Пловдив) одобри трансфера и на тримата играчи в руската Висша лига. Олусегун, Окоронкво и Ндука изкараха последната година в Краснодар като играчи под наем.

Олусегун и Окоронкво играха за първия отбор на клуба, а Ндука – за втория тим. Сега тримата футболисти официално преминават от Ботев в Краснодар с постоянен трансфер. Ботев пожелава късмет и успешна кариера на тримата играчи, като това е важен ход за тримата таланти, след като част от настоящия треньорски щаб започна да работи с тях още от тийнейджъри и ги направи професионални футболисти.

Помощник-треньорът на Ботев (Пловдив) Тимур Дагуев обърна специално внимание на Олакунле: „Трансферът на Олусегун е втората най-голяма сделка в историята на клуба. Да работим с млади играчи и да ги продаваме е част от нашата стратегия и ние ще продължим да действаме по този начин. Олусегун е талантлив млад играч с голяма способност и сила за напредък. Работейки заедно, ние го направихме утвърден професионален играч, който привлича вниманието на други големи клубове. Ситуацията в руската Висша лига сега даде на него и други момчета голям шанс за успех, така че решихме, че това е добър ход и за трите страни – Ботев, ФК Краснодар и играчите.“, заяви Дагуев пред клубния сайт на „канарчетата“.


Видяно 21 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.