Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Борис Бекер влиза в затвора

0
Борис Бекер
Снимка: Twitter

Легендарният тенисист Борис Бекер е осъден на две години и половина затвор по делото му за обявяване на банкрут през 2017-а и съответно невъзможност за връщане на дългове в размер на над 50 милиона евро на различни кредитори.

54-годишният германец е обявен за виновен по престъплението, че е укрил около 3 милиона активи, за да избегне връщането на заемите си. Най-големият му дълг, начислен с лихви, достигащ до над 50 милиона евро, е за неплащане по лизинга на имението му в Майорка.

Също така Бекер е трансферирал от бизнес сметката си на други лица около 500 000 евро. Трикратният шампион на “Уимбълдън” е укрил и актив от над 1 милион в недвижим имот в родния си град Лаймен. Той не е обявил и дялове от технологична фирма, оценявани на около 75 000 евро.

Според английското законодателство Бекер ще лежи в затвора 15 месеца от 30-те му по присъда, а останалите ще бъдат под формата на пробация.

В Германия през 2002 година Бекер получи двугодишна условна присъда за укриване на данъци на стойност почти 2 милиона евро.


Видяно 25 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.