Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Борецът Кирил Милов е втори в света

0
Кирил Милов
Стопкадри: БНТ

Кирил Милов спечели сребърен медал от световното първенство по класическа борба в Белград. Във финалната схватка в категория до 97 кг нашият състезател изгуби от арменеца Артур Алексанян с 1:5 точки. Нашият бе поставен в партер в първата част и допусна да бъде пренесен два пъти през мост, което позвали на Алексанян да поведе с 5:0. През втората част арменецът бе поставен в партер, Кирил опита да го повдигне и да вземе четири точки чрез хвърляне, но не успя и взе само една.


Това е втори сребърен медал за българина от шампионат на планетата, а Алексанян взе четвърта световна титла. 

Може би бях разконцентриран в партера и това ми костваше финала, но нали затова са загубите, за да може да се науча да побеждавам. Все пак съм щастлив, че съм втори. Успях да допусна две грешки в партер, а и това беше най-добрата му атака. Аз тренирах, но може би не съм тренирал достатъчно. Занапред искам да мога да бъда на световния връх, даже и на олимпийския, каза Милов.

Може би вече се бях изморил и не ми достигна малко сила да го повдигна в партера, но има доста време, ще потренираме и всичко ще си дойде на мястото. Продължавам да мечтая, искам да стана олимпийски шампион, каза още Кирил Милов.

Постижението на Кирил е с изключителна стойност, тъй като дни преди първенството той изгуби баща си. Кирил бе освободен от лагера на националите, но после се върна, а в сръбската столица показа какъв голям борец и мъж е.

Видяно 17 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.