Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Боби знае, че е победен, но не иска да е на „терена“

0
Борислав Михайлов
Снимка: lap.bg

Сладко нещо е властта и на нея трудно може да устоиш. Дори да си финансово независим в живота и да си успял човек. Дори и през годините да си бил пример за подражание. Такъв е случаят и с Борислав Михайлов. Той командваше футболния ни съюз от октомври 2005 година с прекъсване от година и пет месеца, тъй като бе отстранен безпрецедентно от първия човек в държавата.

Когато през полетта на миналата година, Боби отново започна да изпълнява задълженията си на първи човек в нашия футбол чашата на недоволството срещу неговото управление вече бе преляла.

Заради един позорен устав, създаден от много години с единствената користна цел да брани юридически президента на централата, Боби някак си оцеля на конгреса през октомври. Макар че съдът още не се е произнесъл по жалбата на Димитър Бербатов.

Но и тази светнала жълта лампичка не го принуди да си тръгне сам и донякъде да запази достойнството и авторитета си. Всъщност той вече ги би изгубил. Ако беше абдикирал по своя воля далеч по-рано, можеше да ги запази или поне част от тях.

Но героят от САЩ 94, като много други ръководители в други сфери на живота, най-вече в политиката, също е подвластен на власта. Той иска да е в светлините на прожекторите, да казва какво да става, да има последната дума за всички решения и силата и свободата да ги взема еднолично.

Народното недоволство обаче става все по-голямо и Боби усети, че дните му се преобрени. По всичко личи, че зад хода му с отлагането на последния конгрес прозираше неговото отчаяние и безсилие, тъй като решението на Изпълкома няма да мине през съда.

Действията на Михайлов показват само едно – той е почувставал, че вече е победен, но не е намерил сили да го признае на „терена“, разбирай залата на НДК, а е предпочел да сдаде властта юридически. Най-вероятно, за да избегне срама след гласуването.

Очевидно е, че Борислав Михайлов повече няма да е президент на БФС. Без значение дали ФИФА ще назначи служебно ръководство, дали съдът ще я изпревари или ще реши да освободи президентското кресло доброволно.

Жалкото е само, че човек, който изкара народа на улиците, и който беше идол на поколения, не само, че не напуска футбола през парадния вход, но си тръгва опозорен и меко казано недолюбван от футболните хора у нас.


Видяно 52 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.