BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Боби: Протестите срещу БФС са платени и излишни

0
Протест
Снимка: lap.bg

Президентът на БФС Борислав Михайлов направи изявление след провеждането на 10-ия редовен конгрес на футболната ни централа. На него бяха приети бюджетите до 2026 година, както и стратегията за развитието на футбола у нас.

Михайлов засегна и темата с протестите против неговото управление, като заяви, че това са платени протестиращи, а той е доволен, че ще може да върши задълженията си спокойно и не в отбранителна позиция.

Ето какво заяви Борислав Михайлов:

“Бюджетът е за 4 години, като е гласуван година по година и е от 19 милиона до 19 милиона и половина за година. Всички прояви на БФС са обезпечени – и масови, и юноши, и жени, и професионален футбол, и национални отбори. Всичко, което трябва да прави една федерация, го правим. И то в условия на криза и 2-годишна пандемия. Като президент на федерация, това е и мениджърска работа. Доволен съм от мен, от колегите ми и от всичи, които помагат. Днес имаше над 450 делегати, които не протестираха. Протестите са платени. На тях не им е виновен БФС, това са излишни протести, разединение на футбола. Те идват от една група младежи, които на всяка цена искат да вземат властта. Тези хора в тази зала днес определят кой да е президент.

Ние сме избрани за 4 години преди 6 месеца. Това, че дойдоха толкова много хора и то за редовен конгрес, който по принцип не е толкова интересен, за да се запознаят с бюджета и програмата, смятам, че нещата трябва да се успокоят и да изкараме един мандат, за да можем да работим в името на футбола, а не да сме само в отбранителна позиция, без да има защо.

Покрай тези вписвания, отписваня в регистъра станах почти юрист. Днешният конгрес отново легитимира мен като президент и това ръководство. 78% от имащите право на гласа са тук и това ми дава увереност за бъдещата ми работа.

През 2026-а ще се предоговаря нов договор за ВАР. Парите от глобите растат през годините, не защото са завишени цените, а защото глобите са повече. Всеки клуб е задължен да има служител, който да работи против тези глоби.

Вие знаете по-добре от мен от кого са платени протестите. На последния конгрес всичко бе прозрачно и съм избран редовно. Хората от ФИФА и УЕФА броиха бюлетините заедно с хора от опозицията, таква демокрация няма никъде. Това, че 2 клуба оспорват решението. Има си съд в България, ние се съобразяваме със законите, ще изчакаме решението на съда. Аз съм вписан от 2005 година, друг не е вписван през това време като президент. Нямам проблем с управлението на БФС и това го доказва отново.

Най-бавно мина гласуването за 64-те клуба. Всичко е разгледано. Тези клубове, които бяха изключени в бъдеще могат да кандидатстват да бъдат членове. В Изпълкома беше споменато всичко, няма личен мотив в изключването. Те не могат да се жалят на друго място освен пред Изпълкома. Конгресът реши да не ги върне, защото са нарушили закона – следователно има санкции. Много от тях не са били на предишния конгрес, те са новосъздадени.

Винаги съм знаел, че работя правилно и по законите, както и всички мои колеги. Не съм бил нервен, но когато видиш, че след толкова критика и помия срещу мен и БФС в последната 1 година, сега хората идват тук и са убедени в това, което правя, аз съм щастливи и спокоен човек с това, което върша.“


Видяно 14 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.