Боби Михайлов: В българския футбол няма корупция

0
борислав михайлов
Снимка: lap.bg

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов заяви, че поставя отлична оценка ан централата, която според него се справя чудесно с корупцията във футбола ни, защото …просто нямало такава. Бившият национал на България от ’80-те и ’90-те години на миналия век бе специален гост в bTV, където говори за предстоящия извънреден Конгрес на БФС.

Във вторник родните клубове ще гласуват новия президент на централата, като основните фаворити за поста са Димитър Бербатов и Михайлов.

Работата си по справянето с развитието на българския футбол оценявам с пет. Шест за прозрачността на БФС, като организация. И шест за справяне с корупцията в българския футбол, защото такава няма„, заяви в национален ефир Михайлов със сериозно изражение на лицето.

Резултатите на националния отбор не са винаги правопропорционални с работата на ръководството. Работи се така, както трябва да се работи. Треньорите и играчите имат най-добрите условия. Повечето клубове също. Със сигурност никой не работи безплатно. Личен въпрос е каква ми е заплатата. Взимам по-малко от треньорите. Заплатата ми я е гласувала Изпълкома. Когато президентът бъде избран, той предлага листа от хора минимум 14, които влизат в Изпълкома. Всеки един се избира от Конгреса. Не е автоматично. Нито е партийно, нито нищо. Клубовете са различни с различен статут„, продължи той.

Михайлов призна, че не един и два пъти му е идвало да загърби президенството в БФС, но странно защо не го стори самостоятелно през последните 15 години.

Хората, които ще бъдат в залата след два дни, знаят какво съм дал и какво съм правил. С опита и поуките от грешките мога да дам нещата да продължат да се случват и да има една стабилност. От другата страна, която и да е тя, виждаме агресивно поведение. Говори се, че трябва промяна, но навсякъде трябва промяна. Става въпрос дали ще е към нещо по-добро или просто е за „стани да седна„, добави Михайлов.

Видяно 8 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач