Блестяща Станимира Петрова спечели купа „Балкан“

0
станимира петрова бокс
БФ БОКС

Станимира Петрова прибави поредно отличие към богатата си колекция. Световната и трикратна Европейска шампионка спечели купа „Балкан“. Седмото издание на международния турнир по бокс за жени приключи днес в столицата. Станимира грабна трофея, след като ликува в категория до 57 кг. На финала родната машина успя да преодолее съпротивата на силната боксьорка от Румъния Клаудия Мария Нечита. Световната ни и трикратна европейска шампионка показа познатата си класа и съумя да пречупи силната си съперничка след 3:2 гласа.

Така тя се поздрави както със златен медал, така и с трофея от турнира. Второто място е за французойката Мишел Давина (75 кг), а третото остана за румънката Нечита. В отборното класиране над всички е Италия.

Освен Станимира Петрова, с титла за България се поздрави и Златислава Чуканова. Тя преодоля една от водещите боксьорки на Русия – Рината Безел. В категория до 50 килограма българката успя да наложи своя стил и след много силен мач стигна до заслужена победа с 3:2.

В другите два финала с българско участие, Севда Асенова (48 кг) отстъпи на рускинята Алена Артемова, а Габриела Димитрова (54 кг) загуби от италианката Сирине Чарааби. Ден по-рано с бронзов медал се поздрави Ана Мария Дялова (63 кг).

Така България приключи с два златни, два сребърни и един бронзов медал от седмото издание на международния турнир за купа „Балкан“. Участие в надпреварата взеха състезателки от 16 страни. Тя бе определена от Европейската централа като „мини световно първенство“ заради сериозната конкуренция и високото ниво на участничките.

бокс


Видяно 7 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.