Бистрица не е Царско село, а „Армията“ вече не е дом

0
Любослав Пенев
Снимка: lap.bg

Любослав Пенев вече не е старши треньор на ЦСКА 1948. Едва ли някой е очаквал Супер Любо да се задържи особено дълго време начело на отбора, който домакинства в Бистрица. Тази раздяла беше ясна още с обявяването на назначението. 

Лошото за Пенев е, че този път не беше начело на Царско село. Бяха прекрачени граници, след които път обратно няма. Да поемеш отбор, който претендира, че е ЦСКА и се опитва да отнеме историята, феновете, стадиона и легендите му – това е непростимо.

Любо плю на всичко, което някога е постигнал с „червената“ фланелка. А както добре знаем, много хора предадоха Гриша Ганчев през годините и той ги задраска с дебелия флумастер, но този път предадени бяха и всички с ЦСКА в сърцето. 

Любослав Пенев

Лицето Любослав Пенев не е Кирил Десподов, Антон Недялков или Спас Делев и ЦСКА 1948 от Бистрица не е Лудогорец. На всички е ясно с каква цел съществува въпросния тим, който играе с инициалите на най-титулувания български отбор. 

Хората няма никога да забравят преминалите от „другата страна“. Неслучайно звездите им на Алеята на славата в Борисовата градина бяха заляти с бира и обсипани със стотинки. 

Много хора във футбола ни решиха да оставят честта на заден план в името на парите. Видиш ли, щом не работиш в ЦСКА значи няма как да те вземе Берое, Локомотив, Славия или който и да е било друг отбор. 

Сега и Царско село вече няма… Затова трябва да се мисли, докато е време. Понякога едно грешно решение може да натежи за цял живот. 

Видяно 23 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.