Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

БФС успя да погребе футбола ни

0
Футбол
Снимка: lap.bg

В Българския футболен съюз взеха историческо решение за родния футбол, като бяха премахнати изцяло ограниченията за чужденци. Така всеки отбор в елита ще има право занапред да картотекира 20 легионери без значение от тяхното гражданство, а за отборите от втория ешелон бройката е 5.

Колкото и да се бият в гърдите функционерите във футболната централа, че решението е взето след мащабни проучвания и е за добро, елементарният разум сочи друго.

Този път Борислав Михайлов и компания наистина погребаха футбола ни. След като години наред опитваха да го направят с безумните си действия и правила, сега вече успяха да забият последния пирон в ковчега на Царя на спортовете.

Какво следва оттук нататък?

Младите и тийнеджърите могат да не си губят времето и направо да се отказват. Така наречените грандове сега ще товарят черни перли от Африка или кадри от други континенти направо с вагоните и самолетите, и за талантите ни няма да има шанс да пробият в сериозния футбол. 

В школите треньорите остават без стимул да създават футболисти, тъй като всеки перспективен играч ще е наясно, че когато излезе от старша възраст, трябва да търси реализация на друго поприще. С други думи професионализмът и подборът от ранна възраст във футбола, ще отстъпват бавно, но сигурно местата си на масовия спорт.

Нито ще произвеждаме футболисти, нито ще имаме приличен национален отбор. И ако един ден държавният тим губи от отборчета като Андора, Лихтенщайн и подобни, никой да не чуди защо е стигнало дотам. Това просто ще е едно следствие на естествения ход на събитията.

А победи, като тези над Германия на четвъртфинал на световно или от 0:2 до 3:2 в квалификация за европейско, ще са спомен от романтичното минало, когато у нас се правеха и футбол, и футболисти. 

Видяно 45 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.