БФС се произнесе: Кордоба може да играе за Левски

0
хосе кордоба левски

Спорто-техническата комисия към Българския футболен съюз излезе с официално становище относно случая с панамския футболист на Левски Хосе Кордоба. Името на 20-годишното ново попълнение на „сините“ влезе в новините през миналта седмица, след като стана ясно, че има проблеми около картотеката на играча.

Кордоба направи своя дебют за Левски в мача с ЦСКА, който бе спечелен от „Армейците“ с 2:1. Тогава Кордоба влезе на терена в края на двубоя, но се оказа, че това е било непозволено действие, тъй като той все още не е бил пълноправен играч на „сините“. В следващия кръг той не попадна в разширения състав на Станимир Стоилов за мача с Лудогорец, а случаят с картотеката му бе изпратен и до ФИФА.

„След като разгледа становището на ФИФА относно международния сертификат на състезателя Хосе Анхел Кордоба Чембърс, СТК при БФС постановява, че състезателят може да се състезава в официални срещи за ПФК „Левски“ Сф”, се казва в решението на СТК.

„СТК при БФС напомня на футболните клубове, че от внасянето на документите до картотекиране-активиране на състезател в първенството на Първа и  Втора лига, администриращия орган, трябва да бъде своевременно информиран по надлежния ред за всякакви настъпили промени по документацията и статута на предложения за картотекиране футболист“, допълват от централата.

Видяно 7 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач