БФС разреши на петима извън ЕС да са на терена

0 коментара
Борислав Михайлов
Снимка: lap.bg

БФС продължава да мачка българските футболисти и ако няма промяна, перспективните най-вече българи системно ще бъдат унищожавани. Последното правило, което е прието от ръководителите на футболната централа позволява на петима футболисти без паспорти от Европейския съюз да са едновременно на терена за даден отбор в мачовете му от efbet лига.

До момента нашите клубове имаха право да картотекират по петима играчи от страни, извън Европейския съюз, но само трима от тях можеха да попадат в групата на тима за даден мач.

Това ново решение на БФС ще е от полза на клубовете, които досега не можеха да ползват редовно някои от най-добрите си чужди играчи заради старото изискване.

В елита сега с най-много чужденци са основните претенденти за титлата Лудогорец и ЦСКА. Във вчерашния финал за Суперкупата започнаха 17 чужденци – 8 в Лудогорец и 9 в ЦСКА.

Видяно 8 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Петър Недков

Петър Недков

Петър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.