БФС чака хиляди от фалирал клуб

0
бОяна бфс
Снимка: Lap.bg

Българският футболен съюз наложи глоба на фалирал отбор. Става дума за бургаския Нефтохимик, който е глобен от Дисциплинарната комисия с 10 000 лева.

Нефтохимик обяви фалит и прекрати участието си във Втора лига още преди средата на сезона, а лицензът му бе отнет. Именно затова е наложено и наказанието от 10 000 лева. Не се знае обаче как ще бъде събрано то.

Глоба получи и Левски, като “сините” са наказани с 2300 лева заради поведението на феновете си по време на мача с Ботев (Враца), който завърши 0:0.

Ето какво пише в сайта на БФС за наказанието на Нефтохимик:

За прекратяване на участие в хода на първенството, на основание чл. 24, ал. 1, б. Г от Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС сезон 2021/2022, ДК наказва ПФК „Нефтохимик“ гр. Бургас с имуществена санкция в размер на 10 000 лева.

Видяно 24 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.