Без Тибо Вион ЦСКА не е същият отбор

0
ЦСКА, Локомотив Пловдив
LAP.bg

ЦСКА едвам се измъкна от чутовна издънка за Купата на България. „Армейците“ щяха да сътворят едно от най-големите чудеса в историята на турнира, ако бяха отпаднали от третодивизионния Гигант (Съединение) при това с двама души повече на терена.

Един от големите липсващи в съботния следобед беше Тибо Вион. Французинът играе със сърце. Още от първите си дни в отбора осъзна къде е попаднал и какво се изисква от него – себераздаване във всеки един мач. Световният шампион за младежи с Франция често попълва дупки и играе на различни позиции.

Срещу Гигант той не беше на терена заради натрупани жълти картони. Функциите му на дефанзивен полузащитник понякога изискват жертви. Той обаче се справя отлично и по десния фланг. Именно там започна кариерата си в ЦСКА, преди Стойчо Младенов да го преквалифицира. 

ЦСКА радост Жеферсон Иван Турицов Тибо Вион Амос Юга Брадли де Нойер Назон

Притежава страхотен удар, защото като юноша е бил нападател. Именно Тибо изпълнява всички статични положения през този сезон. Без него Саша Илич се лиши от един прецизен изпълнител, който щеше да се възползва от непрестанните корнери пред вратата на Гигант.

Без Вион ЦСКА не е същият отбор. В момента той е един от най-важните, ако не и най-важният играч в състава на Илич. Не случайно вече се заговори и за интерес към него от френската Лига 1. Все повече отбори ще започват да поглеждат към френския майстор в състава на лидерите у нас.

Универсалният футболист може да се пригоди към всякакви системи на игра. Неговата роля в 3-5-2 схемата, налагана последните мачове, е значителна. Още по-важен обаче ще бъде при офанзивната формация, която Илич ще започне да изисква от пролетта. Сега 31-кратният шампион на България има цяла зима да я тренира. Един от изпълнителите в нея е ясен – незаменимият Тибо Вион. 

ЦСКА Димитър Евтимов Калоян Кръстев Тибо Вион

Видяно 21 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.