Беше определен да бъде сред най-великите, но един ден промени живота му

0

Бразилия е създала едни от най-големите играчи в историята на футбола. Пеле, Гаринча, Сократес, Ромарио, Роналдо, Роналдиньо и много други. Но не са много тези, които могат да се нарекат емблематични. Едно от първите имена, за които човек се сеща при посоченото определение, е Адриано. Или както е известен – Императора.

Той се превърна в култов образ още в младоте си години, когато в играта Pro Evolution Soccer имаше бомбастичен ляв крак.

В началото на новото хилядолетие Адриано бе част от Интер и изглеждаше предпределен да стане един от най-великите. Но смъртта на баща му през 2004 година променя всичко.


Започват проблеми с алкохола и кариерата му тръгва надолу. Пратен е под наем в бразилския Сао Пауло, за да се опита да се върне в правия път в родината си, но това така и не се случва. И през 2016 година слага край на кариерата си.

Адриано остави във витрината си 14 големи отличия, включително четири титли в Италия и трофея от Копа Америка. Две години бе и в топ 7 за “Златната топка”. Бразилецът имаше страхотна кариера, но можеше да постигне много повече от това.

Самият Адриано призна преди време, че смъртта на баща му е сложила рано начало на края на кариерата му.

“Вкарвах много голове. Вкарвах ги заради семейството ми. След деня, в който почина баща ми, любовта ми към футбола изчезна.

Беше просто – той обичаше футбола и аз обичах футбола. Това беше моята съдба. Играех футбол заради семейството.

Бях от другата страна на Океана, далеч от семейството. Не успях да се справя с това. Започнах да пия, не исках да играя футбол, не исках да тренирам. Просто исках да се прибера у дома”, разказа Адриано.

Сега Адриано е на 39 години и живее съвсем различен живот. 

Наскоро продаде къщата си за 1.2 милиона паунда и се премести да живее в президентски апартамент в хотел, за който плаща 10 000 паунда на месец. Със себе си от къщата е взел само едно нещо – трофеите си от футбола.

Кара главно колело, а според различни информации се вижда едновременно с две жени. Наскоро бе приет в Залата на славата на футбола в Бразилия, а снимки как плаче от щастив обиколиха цял свят.

“Със завръщането в Бразилия се отказах от милиони долари, но спечелих щастие”, обича да казва Адриано.

Видяно 11 пъти
Слави Янакиев

Слави Янакиев

Коментирай

Няма коментари.