Букмейкър на месеца
100% до 250лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
250лв за Спорт
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Берое с позиция: Виктор Кашай някога ще вземе ли отношение?

0
Серкан Юсеин, Берое, Цунами, Филип Кръстев, Левски
LAP.bg

Ръководството на Берое изрази недоволство от съдийски отсъждания на рефера Георги Кабаков. Старозагорският клуб излезе с позиция след загубата от Левски с 0:1 снощи, като според заралии крайният резултат е повлиян от субективни фактори. От клуба претендират, че асистенцията за гола на Ивелин Попов е направена с „хандбален прийом“.

Позицията на Берое:

„Ръководството на ПФК Берое изразява своето възмущение от поредните съдийски отсъждания на Георги Кабаков срещу нашия клуб. Не бихме искали да се оправдаваме с рефера и си даваме ясна оценка за показаното на терена, но отново крайният резултат в наш двубой определено бе повлиян от субективни фактори.

Главни действащи лица бяха главният съдия на двубоя с Левски, както и отговорникът за ВАР Владимир Вълков. За да не звучим голословно, припомняме предишни отсъждания на г-н Кабаков срещу Берое.

Същият съдия изгони Пламен Крумов за поемане на топката с гърди в един двубой на ст. „Георги Аспарухов“. Също той беше на път да отнеме сребърните медали на Берое след една скандална дузпа в Разград. Същият този съдия отсъди дузпа в полза на Славия за неволна игра с ръка на наш футболист, който дори бе с гръб към топката. Това са само част от фрапиращите му отсъждания в ръководените от него мачове на Берое, за което и прикачваме видео. Няма да напомняме за всички ситуации, но ги помним.

Ако трябва да говорим за настоящето, бихме искали да попитаме защо асистенцията след очевидна игра с ръка и хандбален прийом бе подмината от реферите и попадението бе зачетено?

В заключение, питаме дали г-н Виктор Кашай и г-н Георги Ринг някога ще вземат отношение към случващото се по терените в България? Дали следят оценките, които са поставяни от съдийските наблюдатели или и за тях са скрити?

Обръщаме внимание, че трудът на съдиите е високо заплатен, а бракът в тяхната работа несанкциоруем. Ако вие работите в едно производствено предприятие и от вашия „труд“ бълва брак, няма ли да понесете имуществена санкция, ако ли не и да загубите работата си? Докато за своя брак в работата си футболните съдии не понасят санкции и лишения от наряди, ще си буксуваме с едно от най-нискокачествените съдийства и първенства.

Както ПФК Берое гледа своите проблеми и с доста труд, за сметка на средствата ги решава, време е и СК във футбола ни да види, че има проблеми и с твърда и безкомпромисна ръка да ги реши. Не казваме, че във вчерашния мач само ние сме ощетени, защото претенции могат да имат и гостите. Точно затова, апелираме производственият брак в съдийската работа да се сведе до минимум.

Добре е, когато в един мач ВАР не се налага да се намесва. Не е добре обаче, във „фургона“ да не се следят мониторите – това е работата на ВАР-арбитрите, за което им се плаща, както и за цялата система. Да припомним, от това първенство само, след какво нарушение в нападение дойде изравнителното попадение на Локомотив (София) срещу Берое…. а можем да припомняме и още куп грешки…

Берое, ако и да се страхуваше досега от съдийски „тесли“ на отмъщението, спира да премълчава. Със страх или без страх си страдаме от съдийския брак, се казва в позицията на Берое.

Видяно 14 пъти

Автор

Иван Алексов

Иван Алексов

Иван Алексов е спортен журналист и анализатор с богат опит зад гърба си в редица спортни медии. Той отразява актуалните новини за футбол, баскетбол и други спортове.
Коментирай

Няма коментари.