Берое осъди тежко хулиганските прояви в Перник

0
Алиун-Фал

Ръководството на Берое публикува официална позиция след инцидентите на мача с Миньор (Перник) от турнира за Купата на България.

От старозагорския клуб посекоха хулиганските прояви на стадиона при победата на Берое с 2:0. По трибуните стана масово сбиване, а след мача автомобили на гостите бяха изпотрошени.

„Пропуските в организирането на мача ясно си проличаха и за нас това не е нормално. Не е нормално да се връщаме 30 години назад и да толерираме насилие по трибуните и извън него. Не е нормално условията на стадион в България да не отговарят на нужните изисквания за безопасност, заложени в наредбите на БФС и Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия“, пишат от Берое. 

Берое фенове протест

„Ще коментираме и последвалата ситуация, за която стана известно едва след края на срещата. Когато феновете на домакините видно, масово и съвсем целенасочено взеха да напускат стадиона десетина минути преди края на мача за всички трябваше да бъде ясно, че те не се прибират, за да гледат двубоя между Полша и Саудитска Арабия. Те просто отидоха и нанесоха безпрепятствено сериозни щети по автомобилите на нашите фенове, което за нас е посегателство и към личната собственост.“

„Настояваме съответните органи на БФС да вземат необходимите действия и наложат нужните санкции, които да отговарят справедливо на случилото се преди, по време и след мача вчера.“

„С такива действия няма как да върнем децата по трибуните и ПФК Берое за пореден път осъжда хулиганските прояви“, гласи позицията на Берое. 

Видяно 22 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.