Бербатов призова Михайлов да оттегли кандидатурата си

0
димитър бербатов

Ден преди провеждането на извънредния Конгрес на Българския футболен съюз, страстите в родния футбол врят и кипят. Днес единият от двамата основни кандидати за поста президент на БФС Димитър Бербатов даде специална пресконференция заендо с Мартин Петров и Стилян Петров.

Бербатов отново показа програмата си, която бе обявена още преди месец. Той бе принуден да го нарпави, след като вчера за пореден път хора с позиции в БФС като Емил Костадинов заявиха, че нито един от кандидат президентите не са показали програма и нямат яснота за това как ще управляват.

„Учудващо за нас все още специалисти обявяват как не са видели програма, има и специален сайт. Казахме на пресконференция, показахме и на отборите. Да не се изказват лъжи, че нямало програма. Програмата е пред вас“, каза Бербатов.

„Все още нищо не знаем за конгреса. Единствено знаем, че има интегрална бюлетина, но само това. Нищо не се знае. Дали ще бъдем допуснати в залата. Правилата все още ги няма. Ще има две охранителни фирми – една вън и една вътре. Защо са две фирми?“, попита Бербатов.

„Целта е да покажем документите, които излизат. Все притеснителни неща. Най-нормалното нещо би би било. Ако един човек има морал трябва да си оттегли кандидатурата за президент. Виждате за какво става въпрос. Доста години назад. Ние следим с интерес и безпокойство какво ще бъде разкрито. Ние не плюем, ние показваме истината. Ние сме длъжни да кажем истината наред с нещата, които искаме да направим“, каза Бербатов.

„Изпълкомът ни е готов, но част от имената ще запазим в тайна. Това беше интересен процес на подбор на хората, които според нас заслужават да бъдат в Изпълкома. Без президенти на клубни отбори. Кой точно ще бъде и кои ще разберете на конгреса. Три имена са ясни – аз, Мартин и Стилян. Другите хора, когато спечелим. Ако клубовете имат предложения, издигат се, гласува се и този човек влиза в Изпълкома, но всеки кандидат-президент има конкретно предложение го казва“

„От останалите кандидати съм говорил с Христо Христов, с който говорих на стадион „Марица“, когато ни даде стадиона. Георги Захариев също говорих. С другите кандидати не съм имал разговори. За балотаж не е ставало въпрос, както и за други договорки“, заяви още Бербатов.

„Никой не вярваше, че ще стигнем дотук, но това е подценяване. Ние сме си го направили. Пред всички клубове“, допълни бившият нападател наПирин (Благоевград), ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм, Манчестър Юнайтед и Фулъм.

Видяно 15 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.