Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Бербатов: Образувано е досъдебно производство за манипулиране на мачове в България

0
Димтър Бербатов
Снимка: lap.bg

Димитър Бербатов поиска оставките на ръководството на БФС. Голмайстор номер едно в историята на националния отбор защити също така футболистите от държавния тим и се възмути от декларацията на централата, с която бяха критикувани играчите.

Бербатов също така заяви, че е получил анонимен сигнал за досъдебно производство за манипулирани футболни мачове през 2019 година.

“Нашият екип получаваме постоянно анонимни сигнали. Получихме и следния – образувано е досъдебно производство от 2019 година за манипулиране на футболни срещи. Разработвани са чрез СРС. Дори се води като организирана престъпна група. Ние молим всички държавни институции да излязат с това производство, за да излезе всичко наяве”, заяви Бербатов.

“Публикува се снимка на Дан Тан с Борислав Михайлов – приятелска вечеря. Поредно и може би най-фрапиращо доказателство. До този момент някак си снимката започва да се забравя, което е тъжно, защото тя поражда изключително много тревожни въпроси, които ние зададохме, но още чакахме някой да отговори на тях. Ние ще изпратим материал до ФИФА и УЕФА. Има и договор, който беше публикуван с фирма на Дан Тан, която обаче няма лиценз за мач агент. Очакваме реакция от тяхна страна. ФИФА и УЕФА са показали не един път, че се борят с черното тото. Защо при положение, че се противопоставяме на черно тото президентът е бил на събиране с определяния за бос на черното тото. Среща, която се определя като събиране с европейските сътрудници на Дан Тан пред прокурори от Уилсон Радж Перумал един от партньорите на Тан ”, продължи Димитър.

“Всички тези неща ни отведоха до мача с Грузия онзи ден. Имали сме слаби мачове, но позорът е още по-голям. Как ще се нахвърляш върху играчите. Естествено те си носят собствената отговорност и всеки трябва да преосмислил представянето си. но да излизаш и да хвърляш вината върху тях”. “Ако някой от футболната общественост иска да каже защо тези футболни ръководители трябва да останат, да заповядат, но на базата на тези факти, аз искам оставката на ръководството на БФС. Най-накрая да се проведе един честен конгрес. Чувам, че Бербатов искал да вземе властта на всяка цена, но не ме познават”.

Призовавам ръководството на БФС да си подаде оставките! Незабавно! Гледах мача с Грузия. Вие го отразихте. Президентът на БФС си тръгва при 2:0. Ако е личен проблем, добре, всички сме хора, нормално. Но ако не е това, а причината е друга, не мога да го приема. Ти си човекът, лицето и лидерът. Колкото и да е трудно, накрая отговаряш на неудобните въпроси.

Пътуваме с Гибралтар, младежите също играят с Гибралтар. Младежите никой не ги интересува. Те са с редовните полети, защото нямало място в самолета. Недопустимо! Явно има черно тото, явно се случват някакви неща, явно има подадени сигнали и в крайна сметка те трябва да бъдат разследвани. Фактите вече стават твърде много и се пресичат. Длъжни сме да подаваме сигнали към ФИФА и УЕФА. Ще го правим постоянно и ще им пиша писма всеки ден, ако се налага. Една снимка говори повече от 1000 думи. Подготвили сме го и ще го изпратим до ФИФА и УЕФА. Надяваме се на реакция. Искам светът да види за какво става въпрос. Ще го разпространяваме и ще го изпращаме на приятели. Надявам се, когато ги има документите, договора и снимка, да има някаква реакция.

Давам пример с президента на германския футболен съюз Райнхард. Той само заради съмнение, че е получил скъп часовник, подаде своята оставка. Заради съмнение за корупция. Тук можете да видите за какъв морал става въпрос. Ясно ми е, че при всичко случващо се в държавата футболът е последен приоритет. За нас обаче е важен и аз съм длъжен да се обърна към институциите. Надявам се на отговор и действие. Няколко поколения растат в тази среда и виждаме докъде се стигна – мачът с Грузия.

ФИФА се е произнесла на базата на това, че е нямала снимката и договора. Сега ще ги изпратим до УЕФА и ФИФА. Аз ще го публикувам във всички мои социални канали. Винаги УЕФА и ФИФА са се борили срещу черното тото. В момента има доказателства и те са неуспорими. Това, което правя, не ми доставя удоволствие. Доведени сме до този момент от хора, които не разбират, че е настъпило време за промяна във футбола ни. Това е тъмната страна на футбола.“


Видяно 26 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.