Бащата на Новак: Синът ми е новият Спартак

0
Сърджан Джокович
Снимка: Twitter

Бащата на Новак Джокович – Сърджан, коментира доста емоционално случващото се с неговия син в Австралия. Световният номер едно в тениса е задържан на летището в Мелбърн, тъй като е извадил грешна виза за влизане в страната, в която няма „медицинско изключение“ за поставяне на ваксина. 

Дали Ноле ще играе на Откритото първенство на Австралия, ще стане ясно в понеделник, за когато е насрочено ново изслушване. Дотогава той ще остане изолиран в хотел на 5 км от Мелбърн. 

Сърджан Джокович определи своя син като „новия Спартак“. „Синът ми е държан като затворник, но той никога не е бил по-свободен. От този момент Новак се превърна в символ, лидер на свободния свят, на бедните и онеправданите държави и хора. Моят син Новак Джокович показа, че дори една малка, но героична страна като Сърбия, може да има най-добрия тенисист и атлет на всички времена и че истината не може да бъде скрита“, каза Сърджан.

„Днес той може да е в затвора, утре може да е в окови, но истината е като водата и тя винаги намира начин да излезе наяве. Новак е като Спартак на новия свят, който не толерира неправдата, колониализма и лицемерието, а се бори за равенство на всички хора по света, независимо от цвета на кожата им, без значение на кой Бог се кланят и без значение колко пари имат“, допълни Сърджан Джокович пред сръбския сайт „Телеграф“.

Видяно 12 пъти
Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.