Барселона ще се пробва за Стърлинг през зимата

0
Рахим Стърлинг
Снимка: Twitter

В Барселона са си поставили за основна цел привличането на Рахийм Стърлинг под наем за зимния трансферен прозорец, съобщава Дейли Мейл, позовавайки се на информация на испанския вестник Спорт. Англичанинът все повече се задържа на пейката под ръководството на Хосеп Гуардиола и това може да се окаже решаващо той да иска да отиде в отбор, където ще получава повече игрови минути.

Стана ясно, че „каталунците“ са се опитали още това лято да вземат Стърлинг под наем, но са ударили на камък. Наемът обаче остава единствената опция за Барселона, с оглед на недобрата финансова ситуация в клуба. „Каталунците“ регистрираха загуби от 470 млн. евро за изминалата кампания, а дълговете на клуба възлизат на 1,15 млрд. евро.

Състаът на Манчестър Сити пък претърпя сериозни ротации в последно време, наложени бяха играчи като Фил Фоудън, Рияд Марез и новата стомилионна придобивка на „гражданите“ Джак Грийлиш. Това е доближило сериозно Стърлинг до изхода на Етихад. Според Дейли Мейл „гражданите“ ще са слонни, както да изпратят нападателя някъде под наем, така и да го продадат за постоянно.

В същото време старши треньорът на Манчетсър Сити се изказа ласкаво за нападателя си: „Знаете колко значими успехи постигнахме нали? Невъзможни бяха те без Рахим.“

Видяно 3 пъти
Алберт Димитров
Алберт ДимитровАлберт Димитров, на 25 години, студент e пo Публицистика и комуникации във Виена. Стажувал е в регионални и национални онлайн медии с ресор спорт.
Коментирай

Няма коментари.