Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Барса с нова сделка, за да уреди новите

0
Жоан Лапорта
Снимка: Twitter

Барселона обяви активирането на още един икономически лост. Каталунският клуб съобщи, че е продал 24,5% от Barça Studios на Orpheus Media за 100 млн. евро.

Трябва да се отбележи, че първоначалният план беше този дял да бъде продаден на фонда GDA Luma, но след това се появиха усложнения в сделката. Журналистът Жерар Ромеро пише, че за да регистрира Барса новите си попълнения и играчите, които си подновиха контрактите, Ла Лига трябва да одобри тази сделка.

Преди това Барселона задейства три икономически лоста. Клубът продаде 25% от телевизионните си права в Ла Лига и 24,5% дял от Barça Studios.

Барса продава свои активи, за да регистрира новите играчи. През това лято клубът подписа договори с Роберт Левандовски, Франк Кесие, Жул Кунде, Рафиня Диаш и Андреас Кристенсен. Усман Дембеле и Серхи Роберто пък подновиха договорите си за още две години, след като бяха станали свободни агенти, така че те също считат за нови играчи.


Видяно 11 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.