BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Банковите сметки на Челси вече са блокирани

0
Челси
Снимка: Twitter

След санкциите, наложени на Роман Абрамович, Челси бе сполетян от нова неприятност. Решението на властите на Острова шокира всички в клуба и ще бъде интересно да се види дали отборът ще успее да запази своите водещи позиции в първенството и в Европа.

Засега Томас Тухел и подопечните му запазват спокойствие и са се концентрирали изцяло върху мачовете, но не е ясно докога ще издържи психиката им, която е подложена на сериозно изпитание. Феновете също са съкрушени, тъй като свикнаха да се радват на трофеи.

Банковите сметки на Челси са временно блокирани като част от санкциите срещу собственика на клуба Роман Абрамович, съобщава „Скай Спортс“. Причината за това решение е, че банката Barclays, където се съхраняват активите на „сините“, се нуждае от време, за да направи оценка какви са минималните нужди на клуба, за да пордължи да изпълнява футболните си дейности. На „Стамфорд Бридж“ се надяват това да не продължи твърде дълго.

Във вторник правителството на Великобритания даде специален лиценз на Челси да продължи да изпълнява футболните си дейности, въпреки санкциите наложени на собственика Роман Абрамович. Идеята на правителството е да попречи на 55-годишния руски олигарх да печели пари на територията на Великобритания. Все пак клубът може да продължи да се състезава във всички турнири, в които участва, но единствените други дейности, които са му позволени, са да изплаща заплатите на играчите и служителите си, като няма право да продава дори билети за мачовете си, които могат да се посещават само от хора, които имат абонаментни карти за целия сезон. Клубът няма право да предлага нови договори на своите футболисти или служители, да извършва входящи или изходящи трансфери или каквито и да е други бизнес операции.

Това обаче поставя Челси в доста деликатна ситуация и клубът ще има доста трудности да завърши сезона. Има опасност от Barclays да блокират за постоянно активите на клуба, който да изпадне в несъстоятелност, заради което ще му бъдат отнети 9 точки.

Неясната ситуация за бъдещето на лондончани изглежда е притеснява и някои от играчите, които вече са започнали да търсят варианти да си тръгнат от „Стамфорд Бридж“. Техните агенти вече са стартирали разговори с ръководството за възможността за разтрогване на договорите им. Засега имената на въпросните футболисти не се разкриват.

Видяно 40 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.