Балтимор не се предаде до последно и обърна Индианаполис

0
нфл

Същински трилър изпълнен с драма буквално до последната секунда.

Само така може да бъде окачествен последният двубой от петия кръг в Националната футболна лига на САЩ по американски футбол. Един срещу друг се изправиха отборите на Балтимор Рейвънс и Индианаполис Колтс. Въпреки че в началото на последната четвъртина „подковите“ водеха с 9:22, домакините от Балтимор направиха исторически обрат, реализирайки 16 точки в последните 12 минути срещу само три за гостите, което изпрати срещата в продължения. Там първите точки бяха отбелязани именно от „гарваните“ и победата с 31:25 заслужено отиде при отбора, който не се предаде до последно.

В антигерой за Индианаполис се превърна кикърът Родриго Бланкеншип, който изпусна да донесе победата на тима си на цели два пъти. В самия край на редовното време, точно след като домакините бяха изравнили, нападението на Колтс стигна до 35-ия ярд в половината на Балтимор, но изстрелът му за три точки премина встрани. Малко преди това пък, Бланкеншип не успя да конвертира други три точки, тъй като изританата от него топка бе блокирана от защитник на Рейвънс.

Куотърбекът на домакините Ламар Джаксън направи пореден силен мач, подавайки за 442 ярда, 4 тъчдауна и нито една пресечена топка. Най-полезният играч в лигата за 2019-та добави още 62 ярда по земя. Брилянтни бяха и тайтендът Марк Андрюс (147 ярда и два тъчдауна) и уайд-рисийвърът Маркийс Браун (125 ярда и два тъчдауна).

Така Балтимор е с положителен актив от 4 победи и 1 загуба, докато Индианаполис е на дъното на клаисрането в Атлантическата футболна конференция с една победа и 4 поражения.

Видяно 4 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач