Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Армейци, всичко наред ли е?

1
цска
Снимка: lap.bg

Датата е 19-ти май. Започвам тази статия в 22:39 ч. Кога и дали ще я завърша така, както ми се иска, един Гриша знае. Толкова много мисли ми се въртят в главата през последните дни, че този път наистина не знам откъде да започна. Да видим…

Днес ЦСКА изигра предпоследния си мач от сезона. „Червените“ завършиха 0:0 с Ботев (Пловдив) на „Българска армия“. Шести мач, в които Алън Пардю е начело на отбора и за пети път гол няма. На трибуните (ако могат да бъдат наречени така) имаше не повече от 250-300 човека, 100-120 от които ботевисти.

Нямаше песни, нямаше подкрепа, нямаше знамена, нямаше я верната червена агитка. Само преди 4 дни на съседния стадион се събраха близо 19-20 хиляди. Подкрепиха отбора в най-важния мач, въпреки всичко, което им се изсипа на главата през последните месеци – от две точки изоставане от Лудогорец преди началото на пролетния кръг, сега разликата е 19! Нов разгром в Разград, мъка със Славия насред „Армията“. И въпреки всичко това, ненормалниците се събраха. Запазиха честта си! Само тя им остана. Честта за феновете на ЦСКА е като феновете на ЦСКА за ЦСКА! Но вместо това получиха трибуквие. От ръководство и от играчи. Единайсетимата на терена се изплюха в един хор върху емблемата. Човекът от Англия не знаеше къде се намира, а човекът от Микре дори не бе на стадиона. Не пак, а отново. За него ЦСКА е нещо като хоби, прищявка, залъгалка, с която да си играйка.

Какво стана в неделя? Нищо не стана. Единият от двамата българи в отбора каза, че едно извинявай не е достатъчно и други изказвания нямаше. А това е странно за ЦСКА. През последните години клубът се превърна писачница на ехидни и саркастични декларации. Папата, ФБР, КГБ, ЦРУ и който още се сетите бяха виновни за състоянието на ЦСКА. Само не и управниците!

От 19 000 на 190 човека. Това са две нули. Иронично, а? Точно на две нули се преобрази ЦСКА през последните години. Шампионското ДНК вече го няма. Педя човек доказа, че хич не го интересува как ще изглежда отборът и какво ще се случва с него. Би се в гърдите няколко сезона как цялата държава го спъва и как бяха платени 8 милиона лева за емблема. И това е. С всяка изминала година „Армията“ заприличваше все повече и повече на гробище, отколкото на стадион на най-големия и важен отбор в България.

Днес играчите бяха замеряни с банани и бутилки вода. Не трябваше така да става. Трябваше да бъдат замеряни с камъни и павета. За да е сигурно на 100%, че са разбрали, че нито един от тях не е желан в отбора. С много малки изключения, добре. Кордон полицаи пазеше ментетата от любовта на феновете и от съображения за сигурност бяха прекарани през Сектор „Б“. Секторът за гости. Секторът, който се свързва с най-големия враг в исторически план. От това ако има по-голям срам, здраве му кажете!

От ръководството не закъсняха с декларациите и заявиха, че ще бъдат взети спешни мерки за справяне с кризата. Лошото тук е, че не става въпрос за криза. Става въпрос за болест. А болест се лекува като се открие първоизточникът на заболяването. В случая на ЦСКА всички го знаят. Много сръдлив, много високомерен и нахален, много ехиден и ироничен тип, който за 6 години не разбра, че Ловеч не е София и Литекс не е ЦСКА. В „Града на люляците“ може и да се държиш като феодал и да си правиш каквото искаш, мислейки се за Бог. Но в столицата нещата не стоят така. Тук има хора, които дишат и ядат ЦСКА. Тук хората искат резултати в замяна на тяхната любов и вяра. Искат борба. Искат да знаят, че ЦСКА е последното нещо, което ще ги предаде.

А тя каква стана. Господинът се показа като абсолютен аматьор. Дали нарочно или не, само той може да каже. У много фенове на „червените“ се прокрадва идеята, че финалът за Купата е бил… игран. ГГ и НП не един и два пъти са пили и яли на една маса, но и тук истината трябва да дойде от горните етажи. Ама едва ли.

Гриша Ганчев направи така, че на ст. „Българска армия“ в последното домакинство за сезона на мача да присъстват 150-200 фена на ЦСКА. И то всички от тях дошли с едничкото намерение да заявят ясно позицията си. Стига толкова аматьорщина! Стига толкова тъпотия. Стига толкова всичко! ЦСКА не е някаква кукла, с която малките момиченца да си играят. Да я проскубят и изчеластрят в земята и после да я метнат на боклука. И така до следващите ръчички. Този филм сме го гледали!

Червената идея е вечна. Няма как да умре. Черепи, Лупита, Митали, Гърнета, Джуджета… Всички сте преходни! И май всички ще бъдете запомнени с лошо. С това, че имахте най-големия капитал в ръцете си и не можахте да го оползотворите. Време е този капитал да почне да работи сам за себе си и сам да кове бъдещето си. Точка.

Видяно 44 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач

Един коментар

Коментирай
  1. Stoyan Rusev
    га биеха не риваха, сега мерят с банани. Като биехте не се ли сетихте за цвета на кожата им ве?