Арестуваха Джокович, искат да го екстрадират

0
новак джокович
facebook.com

Драмата около участието на световния номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович на предстоящото открито първенство на Австралия продължава с пълна сила вече седми ден. След като по-рано днес австралийски съд постанови, че сърбинът може да участва на първото голямо състезание за годината, минути след това „Ноле“ е бил арестуван от властите.

Новината съобщи сръбската журналистка Ксения Павлович – МакАтиър, която се позовава на думи на бащата на тенисиста Сърджан.


По-рано съдът излезе със становището, че визата на Джокович е неправомерно анулирана и той има право да вземе участие на „Australia Open“, въпреки липсата на задължителна ваксинация срещу COVID-19. Според наличната информация властите в Австралия са твърдо решени да депортират Джокович обратно в Сърбия, а за момента не се съобщава каква точн ое причината за ареста на тенисист номер 1.

По време на делото днес адвокатът на правителството разкри, че имиграционният министър Алекс Хаук ще прецени дали да използва правото си отново да анулира визата на сърбина. Ако се стигне до подобно действие, то тенисистът ще получи забрана 3 години да влиза в Австралия.

Видяно 17 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.