Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на световното

0
Ансамбъл
Снимка: БФХГ

Ансамбълът на България се класира за финала на пет обръча на световното първенство по художествена гимнастика в зала „Арена Армеец“ в София. Тимът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова изигра много добре композицията си и получи втора по сила оценка от 33.800 точки. От тях 18.000 за трудност, 8.550 за артистичност, 7.550 за изпълнение, както и 0.30 наказание за излизане на уред извън терена.

Това е дебют за българските гимнастички на Световно първенство и то на родна земя. Подкрепяни от публиката в залата те допуснаха неточности, но като цяло играха без сериозни грешки.

Преди втората ротация във втората група България е с втора по сила оценка на обръчи след тима на Израел, който има 33.850 точки и Япония с 33.750. Това със сигурност гарантира на тима на Весела Димитрова участие на финала в неделя.

Световният шампион в многобоя Италия допусна доста грешки на три ленти и две топки и получи 27.900 точки, което е четвърта по сила оценка. От щаба на тима подадоха контестация, която беше отхвърлена.

На ленти и топки с първа оценка до момента е Азербайджан – 29.250 точки.

След първа група в класирането за многобоя води Япония, пред Азербайджан и Гърция.

Сред реферите е и българката Християна Тодорова, която съдийства за Първите три отбора в многобоя ще спечелят квоти за олимпийските игри в Париж 2024.

Тази вечер ще бъде и награждаването на отборния първенец на първенството в София.


Видяно 17 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.