Англичани са готови да издържат Хебър

0
Хебър
Снимка: lap.bg

Появи се втори кандидат за съвместна работа с Хебър (Пазарджик). Става въпрос за английска компания, която вчера е внесла в общината писмо за инвестиционни намерения. Офертата е внесена по официалния ред в Община Пазарджик, но до момента оттам не са отговорили.

„Нашето предложение се отнася за цялата структура на клуба – мъжки отбори, школа и подобрения на стадиона. Знаем, че има и друго предложение, от италиански инвеститори, което основно е фокусирана върху първия отбор. Очакваме клубната управа и общинското ръководство в лицето на кмета да избере с кого да работи“, заяви човек, който е част от структурата.

Английският консорциум се финансира от фонд от Дубай и японски телевизионен магнат. Ако участват в Хебър, това няма да бъде първи футболен проект за тях, тъй като са ангажирани и с други инициативи. Икономическите им интереси се простират в Южна Америка, Канада, Япония и Дубай, а освен с медии, са свързани и със строителство, както  с възстановителна дейност.

От компанията обявяват, че идеята им не е да стават еднолични собственици на клуба, а да работят съместно с Община Пазарджик, за да бъде защитен и общественият интерес.

Към момента не е ясно какъв избор ще направят кметът Тодор Попов и ръководството на Хебър, и каква ще е окончателната съдба на старши треньора Николай Митов.

Видяно 55 пъти

Автор

Петър Недков
Петър НедковПетър Недков е роден в Плевен. Завършил е СУ „Климент Охридски“ София. Работил е повече от 20 години като кореспондент на водещи спортни ежедневници у нас, като е отразявал новини от спортния и футболния живот на България.
Коментирай

Няма коментари.