Американска спринтьорка може да пропусне Токио заради марихуана

0 коментара
шакари ричардсън

Голямата надежда на американците за злато в спринта на 100 метра при жените Ша’Кари Ричърдсън може изобщо да не се яви на предстоящите Летни олимпийски игри в Токио това лято. Причината за това е, че 21-годишната лекоатлетка е дала положителен допинг тест за марихуана по време на олимпийските квалификации в Орегон, които тя спечели преди броени седмици с време 10.86 секунди.

Канабисът е в забранения списък субстанции и вещества на Световната анти-допингова агенция и наказанието може да варира от един месец до близо две години. Ричърдсън трябваше да се състезава на дисциплината 200 метра тази неделя (4-ти юли) на Диамиантената лига в Стокхолм, но името ѝ не фигурира в списъците със заявено участие.

Американски медии твърдят, че съотборничката ѝ Джена Прандини вече е уведомена, че ще се състезаваа на Игрите, именно защото младата стрела ще ги пропусне. Прандини, която завърши 4-та, ще се присъедини към Джаваен Оливър и Теа Даниелс, които завършиха на второ и трето място в квалификациите в САЩ.

Очаква се отваряне на „Б“ пробата и евентуално потвърждение на наказанието от МОК, а ако това се случи, то Ричардсън ще може да обжалва решението в едноседмичен срок.

Видяно 34 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров

Божидар Тодоров

Спортен журналист