Алекс Николов ще продължи кариерата си в САЩ

0
александър николов българия
Снимка: lap.bg

Един от най-обещаващите волейболисти на България Александър Николов замина рано тази сутрин за САЩ, където ще продължи своята волейболна кариера. Синът на легендата на българския волейбол Владимир Николов ще играе в „Лонг Бийч“. 204-сантиметровият посрещач ще учи и играе в калифорнийския университет „Лонг Бийч“, който има авторитетна и богата волейболна програма.

Рано тази сутрин един от най-успешните млади играчи на „Левски София“ – Александър Николов, отпътува за САЩ. Отвъд океана 204-сантиметровият посрещач ще учи и ще играе в „Лонг Бийч“. Калифорнийският университет има много добра програма за развитие на волейболисти, а ние сме убедени, че Алекс бързо ще се превърне в топ играч и там.

„Николов напуска „Левски София“ след пет сезона със синия екип. За това време той спечели цели 4 шампионски титли и 3 пъти бе избиран за най-полезен състезател във финалите за подрастващи.
През последния сезон бе повикан за първи път в мъжкия национален отбор, спечели бронз от мъжката Супелига и се окичи със сребро от световното първенство за юноши до 19 г. Той участва и на световното до 21 г., където българският отбор завърши 6-и, а Николов оглави класацията за най-добър изпълнител на сервис.

Благодарим ти за всичко, Алекс! Пожелаваме ти здраве и много победи, а „Левски“ винаги ще бъде твоят волейболен дом„, написаха в официалния сайт на волейболния Левски.

Видяно 12 пъти
Коментирай

Няма коментари.

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач