BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
BETMARKET ВЕЧЕ В БЪЛГАРИЯ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Адвокат: Михайлов е легитимен президент на БФС

0
борислав михайлов
Снимка: lap.bg

Борислав Михайлов все още е законен президент на БФС, а действащ Изпълком трябва да е този от февруари 2018 година. Такова е становището на адвокат Георги Гочев, който коментира решението на Софийския градски съд да обяви Конгреса от 12 октомври 2021 за нелигитимен.

„Това произтича пряко от разпоредбата на член 32 от устава на БФС, според която след изтичане на четиригодишния мандат на президента на футболния съюз и на изпълнителния комитет те продължават да изпълняват задълженията си до провеждането на нов избор“, сподели юристът.

„За свикването на нов Конгрес съществуват две възможности: първата е по инициатива на изпълнителния комитет, а втората е при искане на 1/3 от футболните клубове, които са редовни членове на БФС“, допълни Георги Гочев.

Михайлов и компания не са се засилили да свикват Изборен Конгрес и така топката отново е в ръцете на Димитър Бербатов и екипът му.

Видяно 44 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.