Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

74 години откакто Нако я вдигна и промени футбола у нас

0
Нако Чакмаков
cska.bg

На днешния ден преди 74 години ЦСКА печели своята първа титла на България. От този момент се дава началото на величие, което продължава да радва милиони „червени“ сърца и днес. Ще продължава и занапред.

На практика в почти половината от тези 74 години най-успешният български отбор е шампион – 31. Ето как започва всичко.

Тогава все още отбор на няколко месеца, Септември при ЦДВ (носи това име в началото) побеждава на финала Левски. „Сините“ са взели първия мач с 2:1, но на реванша, който се играе пред пълен стадион, „армейците“ триумфират след 3:1 с победен гол на капитана си Нако Чакмаков. Попадението пада в последните секунди и хвърля в екстаз многобройната публика.

Футболистите са понесени на ръце. Хората ги прегръщат по улиците на София. Малко след триумфа те показват трофея от балкона на Военния клуб в столицата. Именно там няколко месеца отборът на летците и Септември се обединяват за създаването на ЦСКА, а останалото е история.

За съжаление вече нито един от тези футболисти не е сред живите, но техните имена ще останат записани със златни букви в историята. А големият Нако, който вдигна първата, ще продължава да вдъхновява поколения „армейци“ и историите за него ще продължат да се предават от баща на син.

Видяно 15 пъти

Автор

Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.