Букмейкър на месеца
100% до 300лвРЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
100% до 300лв
Букмейкър на месецаБукмейкър на месеца
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

17-годишна донесе медал на България от Световното по художествена гимнастика

0
стилияна николова
Снимка: lap.bg

Стиляна Николова, която дебютира днес на Световно първенство по художествена гимнастика, спечели сребърен медал във финала на обръч. Мондиалът бе открит днес в София и ще приключи в неделя. 17-годишната Стиляна бе с последен стартов номер във финала и с резултат от 33,400 си заслужи второто място. Със златото се окичи италианката София Рафаели с 34,850, а бронзът отиде при германката Дария Варфоломеев с 32,150.

За последно България спечели медал от Световно през 2001-ва, когато Симона Пейчева грабна злато на обръч в Мадрид. Тогава се развихри допинг скандал и класиранията на Алина Кабаева и Ирина Чашчина бяха анулирани, което изведе Симона до първото място. Стилияна Николова е трета във временното класиране за квалификациите за многобия, като за нея световното ще продължи утре с квалификации на бухалка и лента.

Видяно 15 пъти

Автор

Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.