14-годишният Божинов-младши дебютира в мъжкия футбол

0
валери божинов левски
Снимка: lap.bg

Синът на Валери Божинов, който носи същото име, дебютира в мъжкия футбол още преди да е навършил 15 години. Младши влезе в игра за Янтра (Габрово) в контролата с Етър, която бе загубена с 2:1.

Освен Божинов, в игра за гостите се появи и 14-годишният Симеон Турлаков. Треньор на тима от Габрово е Сашо Ангелов, който е втори баща на Валери Божинов.

Гостите откриха резултата още в 7-ата минута, когато след центриране отдясно

Рафаил Пърликов откри резултата за Янтра с хубав удар в близкия ъгъл на Ангел Мартинов още в 7-ата минута. Играта бе равностойна и предимно в централната част, а до почивката и двата тима създадоха по едно положение.

През втората част Етър, начело на който дебютира Емануел Луканов, обърна развоя. Кольо Станев изработи и двата гола, които бяха дело на Борислав Трендафилов с пета за 1:1 и автогол на бранител на гостите за крайното 2:1.

Видяно 46 пъти

Автор

Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.