10 месеца откакто Мъри „затвори чалготеката“ в Левски

0
Станимир Стоилов Мъри
Снимка: Lap.bg

Казват, че за работата на един треньор може да се правят оценки след около десет месеца – една година работа начело на даден отбор. Именно толкова време мина откакто Станимир Стоилов се завърна в българския футбол и пое любимия си Левски. 

Това се случи при голяма „синя“ еуфория още от първия ден и в призмата на времето можем да заключим, че е имало защо феновете да се радват. Отборът беше във втората половина на класирането, като съблекалнята му беше заприличала на поп фолк заведение. 

„Спирам чалготеката в Левски“, обяви Мъри на пресконференцията, на която беше представен като старши треньор. Това се случи и специалистът започна да ръководи отбора с твърда ръка. Желязната дисциплина доведе до бързи резултати и вместо скандални видео клипове от „Георги Аспарухов“ започнаха да се появяват снимки на благотворителни инициативи. 

Изобщо европейските методи на работа на Мъри могат да бъдат само за пример на всички негови колеги у нас. В края на сезона Стоилов донесе голяма радост с първия спечелен трофей след 13 години суша в синьо. 

Благодарение на това сега Левски ще се завърне и в европейските клубни турнири, където ще играе престижни мачове с гръцкия ПАОК. Предстои да разберем какво ще се случи, но едно в сигурно – след спирането на чалготеката клубът тръгна стремглаво нагоре. Няма да е лошо и други отбори да помислят за подобни действия. 

Видяно 22 пъти
Красиан Митев
Красиан МитевКрасиан Митев е български спортен журналист и анализатор. Работил е за редица спортни медии, сред които Топспорт, Боец, Sportnamasa и още други. Красиан има роля в проверката и верификацията на казината и букмейкърите в сайта Nostrabet.
Коментирай

Няма коментари.