САЩ ни разби, третият гейм ни остави на 9 точки

0
България волейбол
Източник: FIVB

България продължава с кошмарното представяне във волейболния турнир Лигата на нациите. „Лъвовете“ бяха разгромени от САЩ с 0:3, а във фрапиращ трети гейм те бяха оставени на едноцифрен брой точки – 9.

В останалите части националите играха прилично, но след грешки американците ги затвориха на 19 и на 24.

Най-завързан беше вторият гейм, в който резултатът вървеше точка за точка, като българите се оказаха равностойни в играта при мрежата. Нашите момчета дори първи стигнаха до геймбол при 24:23.

Владислав иванов волейбол българия

Томас Джаешке се реваншира за грешката на сервис с успешна атака, а миг по-късно САЩ вече водеше с 2:0.

Опитите на националния треньор Силвано Пранди да промени нещо в тима дадоха обратен резултат – в третата част момчетата му играха без желание и се стигна до унизителния резултат.

Нито един от „лъвовете“ не се отчете с двуцифрен актив в мача. Гордан Люцканов завърши с 9 точки, а за американците Гарет Муагутутиа се отличи с 13 т.

По този начин България остава на предпоследното 15-о място с 2 победи и 12 загуби. Утре в последния кръг играем със Словения.

Видяно 43 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.