Те го направиха! Франция е олимпийски шампион по волейбол за мъже

0
Франция - олимпийски шампион по волейбол за мъже
снимка: twitter

Франция в новият олимпийски шампион по волейбол. „Петлите“ спечелиха своето първо олимпийско злато при дебютното си участие на финал.

Мачът започна много равностойно в първата част, но французите взеха превес при 10:8. До самия край на гейма те не допуснаха руснаците да изравнят. Това се случи все пак при 22:22, но Франция затвори гейма с 25:23.

Втория гейм мина изцяло под френска диктовка. След като поведоха с 4:2, „петлите“ държаха опонентите си на безопасна дистанция в резултата и спечелиха частта с 25:17.

Равностойно започна и третата част, но французите достигнаха до 12:9 в своя полза. Руснаците обаче се мобилизираха и успяха да изравнят за 15:15. Битката се водеше точка за точка до 19:19, но състезателите на РОК бяха по-концентрирани и затвориха гейма с 25:21 в своя полза.

Силният старт на Франция в четвъртия гейм с 4:1 беше попарен. Повратният момент беше при 8:8, когато руснаците поеха контрол над събитията на терена. Франция опита с последни сили да се върне в мача, като дори възстанови паритета за 16:16. Руснаците обаче запазиха хладнокръвие с ново 25:21 вкараха мача в тайбрек.

Той беше изключително равностоен, като след 10-тата си точка по-силни нерви показаха „петлите“ и спечелиха златните медали с 15:13.
Видяно 35 пъти
Алберт Димитров
Алберт ДимитровАлберт Димитров, на 25 години, студент e пo Публицистика и комуникации във Виена. Стажувал е в регионални и национални онлайн медии с ресор спорт.
Коментирай

Няма коментари.