Край с мечтите на Пулев! Чисора спечели зрелището в Лондон

0
Кубрат Пулев
Снимка: lap.bg

Кубрат Пулев се прости с мечтите си да достигне до трети двубой за световната титла. Българският боксьор бе победен от Дерек Чисора в зрелищна битка в Лондон, която бе на много високо ниво и в убийствено темпо.

Чисора надделя заслужено с неединудушно съдийско решение – 116-112, 112-116, 114-116. Британецът бе подготвен перфектно тактически и нанесе по-малко, но за сметка на това по-силни и точни удари. Пулев пък приключи двубоя с две аркади по лицето.

В първите рундове Чисора залагаше на тежки удари в тялото на Пулев, а българинът се целеше в главата. Имаше и доста клинчове, които допълнително измориха боксьорите. Британецът премина в по-агресивно темпо и успя да отвори аркада на Кобрата, а в същото време съдията си затвори очите за два непозволени удара зад тила.

В следващите рундове българинът получи брутално кроше и лицето му бе обляно в кръв. Двамата продължиха с размяната на тежки удари в следващите рундове и до края на двубоя. Темпото продължи да бъде убийствено, а Чисора усети, че има предимство и се върна в отбрана. Британецът умело успяваше да се опази от тежки поражения и дочака финалния гонг. След него съдията вдигна ръката на Чисора и го обяви за победител.

След поражението Пулев с 29 победи и 3 загуби на професионалния ринг и изпадна от групата на най-добрите боксьори в тежка категория.

Видяно 15 пъти
Юри Славчев
Юри СлавчевЮри Славчев е български спортен журналист. Работил е като репортер за Канал 3. Освен това е водещ на предването "Спорт в Обектива". Отразява и коментира най-важните спортни събития. Известен е още с работата си за агенции като Блиц и редица други медии.
Коментирай

Няма коментари.