Как се печели в Спортната Борса за залози на Betfair?

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара
Как се печели в Спортната Борса за залози на Betfair

В света на спортните залози онлайн доста популярни са букмейкърските компании, които предоставят множество възможности за залози на различни събития. Обикновено залагащите избират този сайт за залози, който им дава най-голяма вариация от събития, пазари и функции, които могат да използват. Това обаче не е единственият вариант, с който да търсите печалба. В контраст на обикновените букмейкъри е замислена Спортната Борса на Betfair. Тя дава малко по-различни възможности за залози и печалба, които биха били доста интересни за вас. Чрез тях ще преобърнете представите си за спортните залози онлайн и ще се докоснете до една съвсем различна ниша. Ще ви разкажем повече за борсата на Бетфеър в следващите редове и ще разгледаме някои опции, с които да печелите от нея.

Към Betfair Спортна Борса


Какво представлява Betfair Спортна Борса?

Идеята на борсата за залози е да изключи от целия процес ролята на букмейкъра, който се явява като посредник. При залозите в спортната борса вие може да влезете в ролята на залагащ или на човек, който предлага коефициенти, т.е. играете ролята на букмейкър. Още когато отворите борсата на Betfair, ще видите, че към всеки един пазар имате синьо и розово квадратче, които представляват възможностите за залог. Именно на тях залагате. Ето така изглежда началната страница на борсата в Бетфеър:

Начална страница на раздел Борса в Betfair

Показват се някои от най-популярните мачове, които предстоят в следващите часове. Нека разгледаме предложенията за мача между Айнтрахт Франкфурт и Борусия М’гладбах, за да видим как може да заложите.

Виждате коефициентите към основните пазари за Краен победител в мача – 1, Х или 2. Към всяка опция разполагате с по 2 полета. Синьото квадратче означава залог ЗА този пазар на посочения коефициент, а розовото квадратче означава залог СРЕЩУ конкретния пазар, също на посочения коефициент.

Ето какво означават двата типа залози:

  1. ако заложите ЗА единицата в мача, т.е. Айнтрахт да спечели, вашият залог ще бъде печеливш при победа за домакините;
  2. ако заложите СРЕЩУ единицата в мача, това означава, че избирате Айнтрахт да не спечели този двубой, т.е. ще спечелите при равенство в мача или победа за Борусия Мьонхенгладбах;

По този начин най-лесно може да си обясните какво значат залозите ЗА и СРЕЩУ в спортната борса. Има обаче много важно условие. Когато вие направите какъвто и да е залог, той трябва да бъде “посрещнат” (matched). Само тогава ще се счита за валиден. Посрещането на даден залог означава, че някой друг в борсата трябва да направи противоположен на вашия залог за същата цена. Няма значение дали залагате за или против някакво събитие в дадена среща, важното е залогът ви да бъде посрещнат. Информацията за това ще получите веднага, след като направите залога си. Ако има чакащи залози за посрещане, вашият залог веднага ще бъде потвърден и активен. Ако обаче все още няма посрещнат залог, ще трябва да изчакате, като дори на по-късен етап някой може да посрещне залога ви и той да стане активен.

Идеята на посрещнатия залог е когато вие заложите за даден тим да спечели мача, ако това се случи, печалбата ви се изплаща от хората, които са заложили този тим да не спечели мача. В случая са важни и коефициентите, като системата изчислява всичко напълно автоматично. Продължете да четете, за да научите още подробности за двата типа борсови залози и как да печелим с тях.


Как се печели със залози “ЗА”?

Продължавайки с последния примерен двубой, нека видим какво се случва, когато заложим ЗА победа на някой отбор.

Извършване на залог ЗА в спортната борса на Betfair

Избирайки залог за победа на някой тим, нашият избор се появява във фиша отдясно. Там се вижда и коефициентът за избраната селекция. В полето Облог трябва да попълните сумата, която искате да заложите. Спрямо нея ще се покаже и печалбата ви. Разбира се, там се изписва само чистата печалба от залога, като при успех тя се превежда към акаунта ви заедно със заложената сума. Когато изберете бутон Заложи, вашата селекция е потвърдена.

Ако обърнете внимание на областта с пазарите, ще видите, че след като въведете сумата на залога, системата автоматично показва какво се случва с маркетите. Срещу вашия залог, в случая победа за Борусия, се показва вашата печалба, а срещу останалите маркети се изобразяват загубите.

До голяма степен залог ЗА в спортната борса на Betfair прилича на залог за победа или друго събитие да се случи в обикновен букмейкър. В борсата обаче винаги коефициентите ще бъдат по-добри, защото се премахва букмейкърското посредничество. Е, има определена такса, която заплащате на Betfair за всеки печеливш залог, но въпреки това борсата си остава по-добрият избор.

За да печелите със залог ЗА, просто избирайте сигурните за вас селекции, които смятате, че ще се случат. Търсете максимално добрия коефициент за вас и се възползвайте от възможността да запишете солидна печалба. Печалбите с подобен тип залози в борсата могат да набъбнат сериозно с натрупания ви опит.


Как да печелим със залози “СРЕЩУ”?

Вече обяснихме, че всяка селекция с коефициент в розово квадратче означава, че залагате конкретното събитие да не се случи. Нека този път изберем Борусия да не спечели мача, т.е. ако преди гласувахме доверие на залог ЗА този отбор да спечели, сега ще изберем другата възможност – СРЕЩУ този отбор да спечели.

Залагане на вид пазар СРЕЩУ в Betfair Борса

В момента, с подобен залог, вие играете ролята на букмейкър. Избирайки залог СРЕЩУ Борусия М’гладбах да спечели мача, това означава, че ще спечелите, ако Айнтрахт победи или мачът завърши наравно. Обърнете внимание обаче на фиша, където се показва вашата селекция. Отново виждате коефициента за събитието, като в полето “Сума на залог ЗА”, трябва да въведете колко искате да спечелите. Точно така, там въвеждате сумата, която желаете да бъде вашата печалба от този залог. Вижте обаче какво се изписва срещу нея – в случая, 21,50 евро. Това е задължението ви, т.е. сумата, която трябва да рискувате, за да имате шанс да спечелите въведената.

Този тип залози в борсата определено представляват доста по-сериозен интерес. За мнозина са трудни, но с времето ще ги свикнете. Нека обясним още веднъж този случай. Избирайки залог СРЕЩУ Борусия в този мач, вие залагате тимът да не спечели мача, т.е. срещата да завърши 1 или Х. И, за да спечелите желаните 10 евро, вие трябва да рискувате €21,50. Нужно е да разполагате с тази сума в акаунта си, за да извършите подобен залог. Сега се върнете отново към областта със селекциите и вижте какви суми се изписват под имената на отборите. Нещо познато? Да, с този залог вие ще покриете евентуалните печалби на други участници в борсата, които са заложили противоположно на вашия залог. Точно затова загатнахме, че с подобен залог вие играете ролята на букмейкър.

Залозите СРЕЩУ в Спортната Борса на Betfair са много интересни и със сигурност са мощно средство за реализиране на печалби. Това, което ви е нужно като за начало, е доста солидна банка, от която може да рискувате определена сума. На пръв поглед да заложите срещу някой аутсайдер изглежда сигурно, но парите, които трябва да рискувате за малка печалба, са доста големи. Въпреки това много хора използват точно този тип борсови залози, за да трупат печалби. Вие също може да го правите. Съветът ни е да проучвате добре участниците в който и да е мач, независимо дали става въпрос за футбол или друг спорт.


Да печелим в борсата с търгуване на коефициенти?

Както споменахме в началото, идеята на Спортната Борса от Betfair е да изключи букмейкърското посредничество. В борсата залагащите търгуват (залагат) един срещу друг. За да стане активен даден залог, той трябва да бъде посрещнат, т.е. трябва да има срещуположен залог, с който двата да се обезпечат и единия да изплати другия или обратното. Това обаче не е всичко, защото в Betfair Борса вие разполага и с още възможности. Дотук говорихме само как да заложите на вече предложени коефициенти, но дори и вие имате шанса да залагате на зададени от вас ставки.

Задаване на коефициент в Бетфеър Борса

В случая, използвайки последния пример, ние сме завишили коефициента, на който искаме да заложим. Този път сме избрали залог ЗА Айнтрахт Франкфурт, т.е. печелим само ако тимът победи в срещата. Както виждате, срещу този пазар няма коефициент ЗА победа на 2.50, който ние сме въвели в електронния фиш. Не само го въвеждаме, но можем и да заложим на него. В случая отново ни се показва потенциалната печалба. Какво се случва със залога обаче? Когато направите подобна прогноза на такъв коефициент и заложите, трябва залогът ви да бъде посрещнат, за да се превърне в активен. Това ще стане, когато има залог или достатъчно залози, които са противоположни на вашия, на същата цена, с които да се обезпечи вашата евентуална печалба. Когато това се случи, може и да е веднага, след като заложите, вашият залог е matched или посрещнат.

Уловката в даването на коефициент е, че няма как например да поискате невъзможна ставка. Не, че е невъзможно, но едва ли някой ще посрещне залога ви. Например, ако заложите на коефициент 5.00 за победа на Айнтрахт, едва ли някой ще заложи на същата ставка СРЕЩУ тях. Разбира се, всичко е възможно, но съветът ни е, когато искате да печелите със зададени от вас коефициенти, да се придържате към границите на нормалното. Вижте как се движи даден пазар, какви са коефициентите и просто предложете някой близък, за да може шансовете ви за посрещане на залога да са големи.

Подобна е и ситуацията при задаване на коефициент за залог СРЕЩУ. Залогът ви ще бъде активен само ако е посрещнат или стане такъв с течение на времето, докато срещата започне. Ако ваш залог не е бил посрещнат до началото на мача, той се отменя и залогът ви се връща по сметката.


Търгуване на живо в Betfair Борса

Изключително много от спортовете в борсата на бранда се предлагат и със залози в реално време. Има доста залагащи, които изпълняват именно залози на живо, като използват стратегия за търгуване на коефициентите. Знаете, че при тези залози ставките се менят спрямо развитието на двубоя, така че има моменти, в които можете да обезпечите своята сигурна печалба. Въпросът е да заложите на конкретно спортно събитие, след което да очаквате развитието му и когато има изгоден вариант по време на протичането на срещата, тогава залагате отново, осигурявайки си печалба. По този начин извършвате т.нар. Зелена книга. Това е термин, който се използва от залагащите, когато те си осигурят печалбата, независимо от резултата на събитието.


Финални думи

Опитахме се най-простичко да ви обясним какво е да залагаш и печелиш в Betfair Спортна Борса. Това наистина е един необятен свят с много възможности, които всеки сериозен залагащ трябва да опита. Залозите в борсата представляват доста сериозен интерес, като това е доказано с ежедневните суми, които се разиграват там. Чрез посочените от нас начини за печалба в Бетфеър Борса ще може да започнете вашето приключение в подобен тип залози. Разбира се, в началото нещата може да ви изглеждат сложни, но само практиката ще ви помогне да се превърнете в успешен играч.

Съветваме ви да стартирате с малки суми на залозите си, за да “почувствате” Спортната Борса. Залагайте на всички варианти. Опитайте залози ЗА, залози СРЕЩУ, задавайте свои коефициенти, очаквайте посрещането им. След няколко залога вече ще бъдете напълно способни да разчитате движението на пазарите и с още малко наблюдателност, може да спечелите много от най-добрата борса за залози Betfair.

Видяно 18 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Напишете мнение

Няма мнения, бъдете първия коментирал!