Дженаро Гатузо напусна Фиорентина 22 дни след идването си

0
дженаро гатузо

Фиорентина ще трябва да си търси нов старши-треньор само 22 дни след като назначи на поста легендата на италианския футбол от близкото минало Дженаро Гатузо. Бившият наставник на Милан и Наполи бе представен като новия треньор на „фиорите“ на 25-ти май, но днес двете страни официално прекратиха взаимоотношенията си.

Медиите на Италия посочват като основна причина за раздялата неразбирателство относно трансферните искания на Гатузо. Споменава се още, че мениджърът на Дженаро – Хорхе Мендес, също е имал глас в решенията и исканията на Гатузо. Двамата работят заедно още от години, когато Рино бе играч.

Твърди се, че световният шампион от 2006-та е искал да привлича футболисти, които имат договор именно с Мендес. Ябълка на раздора са станали Сержио Оливейра от Порто и Гонсало Гедеш от Валенсия, но клубното ръководство е настоявало новопривлечените играчи да бъдат по-млади.


Видяно 33 пъти
Божидар Тодоров
Божидар ТодоровБожидар е работил дълги години в спортни медии, където е отразявал най-различни спортни събития от родния и чуждестранния спорт. Неговите публикации са известни още, когато имаше Еврофутбол и сп. МеридианМач
Коментирай

Няма коментари.