bg
  • en

Германците си играят с търпението на своите фенове

За съвсем кратък момент Германия си поигра с очакванията на поддръжниците си и на футбола като цяло. Играчите на Бундестима сякаш забравиха, че изобщо не е в ДНК-то им да пропускат дузпи, независимо от големината на напрежението. И в крайна сметка им трябваха точно 9 такива, за да вземат нова победа от бялата точка, да остранят Италия и да се класират на полуфинал на Евро 2016 във Франция.

Изглеждаше, че Томас Мюлер, Месут Йозил и Бастиан Швайнщайгер временно са загубили самоличността си, изпускайки три от първите пет опита на Маншафта от бялата точка. В крайна сметка Германия се наложи след 18 дузпи и така продължи серията да е на полуфинал на всеки голям турнир от 2004 година досега.

Гореспоменатото трио може да се добави към списък, който не е бил обновяван от пропуска на Ули Щиелике срещу Франция на полуфинала на Мондиал 1982. Преди това Ули Хьонес пропусна на финала на Евро 1976. Слабият изстрел на Мюлер бе първият пропуск от 22 поредни изстрела от бялата точка на Германия. Самият тим пък можеше да си осигури победата доста по-лесно.

Независимо от драмата, германците може пак да триумфират, макар и с такива пропуски. Най-сетне удариха Италия на голям турнир от деветия опит и в края на краищата няма да е изненада ако освен световен, станат и европейски шампион.

За Италия това бе доста тежък начин за отпадане, от деветата дузпа, особено и за Матео Дармиан, който бе донякъде отговорен и за гола на германците. Антонио Конте обаче пусна в игра още един мъченик – Симоне Дзадза се появи в игра, защото уж бил специалист в дузпите. Комичното му засилване и изпълнение обаче роди множество подигравки, докато Грациано Пеле стрела покрай вратата също по безумен начин. Леонардо Бонучи вкара в редовното време, но Мануел Нойер спаси втория му опит.

Андреа Бардзали и Лоренцо Инсинье бяха единствените, които вкараха за Италия от избраните петима да бият. Джакерини, Марко Пароло и Матиа Де Шильо след това компенсираха. За Германия Тони Кроос и Юлиан Дракслер бяха отличници. Хумелс пък стреля доста в обсега на Буфон, но италианският страж не успя да повтори някоя от майсторските си прояви. Така Германия ликуваше, а ветеранът плачеше в края.

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.

0 коментара за “Германците си играят с търпението на своите фенове

Публикуване

    Няма мнения, бъдете първия коментирал!

X