Евро 2016: Брат срещу брата, пускат деца от училище, Испания водят по опит

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара

Интересните новини не спират в поредния ден, предхождащ началото на Европейското първенство по футбол във Франция. На 10 юни ще стартира магията, за която чака цяла Европа вече 2 години, а куриозните случки не спират.

Оказва се, че за първи път в историята на Европейските първенства един срещу друг ще излязат двама братя. Това вече се случи на ниво Световно с братята Боатенг, а сега е ред и на шампионата на Стария континент.

Гранит и Таулант Шака понякога са бъркани с близнаци, тъй като косовско-албанските им родители са ги обичали еднакво. И все пак на Европейското новото попълнение на Арсенал ще е с екипа на Швейцария, а батко му ще играе с този на Албания.

И двата са родени в Базел и са играли в един отбор, преди швейцарците да убедят Гранит да остане с тях, докато Таулант избира Албания. Гранит вече игра на два пъти срещу албанците в квалификациите за Мондиал 2014, но още не се е изправял срещу батко си.

В миналото Гранит е бил обвиняван, че пропуска положения срещу Албания заради корените си.

Междувременно, училище се отказа от плановете си да пуска учениците от часове, за да гледат мача от Евро 2016 между Англия и Уелс на 16 юни. Академия Оейзис в Саутхемптън се надяваше да освободи малчуганите за срещата, но получи доста критики от обществото и в крайна сметка директорът Иън Голдинг реши да остави децата в класните стаи.

Училището ще внимава за посещенията по време на Европейското, гарантираха от школото.

Между другото, ако се чудите за кого да заложите като голмайстор на Европейското, Хари Кейн има предложение – за самия него. Кейн стана голмайстор на Висшата лига и сега с „Трите лъва“ се надява да стане първият англичанин от 20 години, печелили „Златната обувка“ на такъв форум. За последно това направи Алън Шиърър на Евро 1996.

„Ако спечеля „Златната обувка“, ще бъде голяма чест. Но за мен е по-важно да остана фокусиран върху това, което трябва да правя и правя през целия сезон. Ако това се случи, надявам се да има отражение“, заяви острието на Англия.

Оказа се, че Испания пък има играчите с най-много участия за националния си отбор средно от всички на Евро 2016. За контраст англичаните са втори отзад напред в класацията. Европейският шампион има средно по 45.8 мача на играч, с 3.5 повече от втория в класирането – Ирландия. Испанците имат цели 4 играчи с по над 100 мача в състава си.

Видяно 11 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Публикуване

Няма мнения, бъдете първия коментирал!