Българският букмейкър Efbet разширява дейността си и в Италия

Kristiyan Kyulyunkov
0 коментара
efbet лиценз в Италия

След като се утвърди на българския хазартен пазар и се разпространи на няколко чужди пазара, онлайн букмейкърът Efbet получи правото да навлезе и на италианския маркет. Компанията се сдоби с това право в средата на месец Октомври 2019 година, като има на разположение няколко месеца, за да изпълни всички технически параметри по пълното получаване на лиценза за Италия. Това е част от стратегията на родната компания да се разпространи на чужди пазари и да засили присъствието си на европейската бетинг сцена.

Вход в Efbet


Efbet и лиценза им в Италия

За официалното лицензиране на Ефбет на “ботуша” се говореше още преди време, но на 17 Октомври компанията подписа договора, който му позволява да получи лиценз от страната. Родният оператор изяви желание да навлезе на италианската хазартна сцена със своите предложения за спортни залози и казино игри. Хазартният регулатор на Италия – AAMS (Amministrazione Autonoma dei Monopoli di Stato), позволи на Ефбет да кандидатства за лиценз, като всички предварителни документи бяха подписани от двете страни. Сега българският букмейкър има на разположение 9 месеца, в които да изпълни всички останали точки по договора от техническа гледна точка, за да може да стартира операциите си в страната.

Техническите параметри изискват от Ефбет да подготви своята платформа изцяло на италиански език. Отделно от това, ще трябва да се осигури поддръжка на играчите, която също да бъде на италиански. Други точки от документите за лицензиране включват спонсорска дейност от страна на букмейкъра на територията на страната. У нас, онлайн букмейкърът Efbet е познат с широката си подкрепа на българския спорт, като подпомага различни футболни отбори и други тимове от различни спортове. Феновете на футбола у нас са наясно със спонсорската дейност на Ефбет за отборите на Лудогорец, Локомотив Пловдив, ЦСКА 1948 и други. От настоящия сезон дори компанията стана официален партньор на родното футболно първенство, заради което то носи името Efbet лига. В Италия компанията ще се нуждае от нещо подобно, като най-вероятно шефовете на оператора ще предприемат спонсорска дейност за някой отбор, било то от футболните, баскетболните или волейболните в Италия.

Въпреки срока от 9 месеца, с който Ефбет разполага, за да изпълни всички условия по получаването на италианския лиценз, от оператора заявиха, че ще се постараят да го получат по-рано от крайния срок. Надеждите на първия лицензиран онлайн букмейкър в България са да започнат дейността си на Апенините до края на първото тримесечие на 2020 година. Това означава, че до края на Март 2020 година, можем да очакваме Ефбет да заработи на италианския пазар, което е с четири месеца по-рано от крайния срок.

В последната една година, на италианския хазартен пазар се случиха доста промени, като правителството затегна контрола над операторите. Вече всеки желаещ онлайн букмейкър, който иска да предлага дейността си на територията на страната, ще трябва да получи лиценз от регулаторите. Таксите за букмейкърите също се увеличиха. Освен това, съвсем скоро се очаква да се приеме закон, който ще забрани на банките да осъществяват транзакции с букмейкъри, които нямат лиценз в Италия. Това със сигурност ще спре сивия сектор в областта и ще помогне на хазартната комисия на Италия да регулира пазара значително по-лесно. Ефбет подкрепя всичките промени в законовите рамки на италианската бетинг сцена и е готов да ги изпълни.


Експанзията на Efbet в последните години

Компанията, собственост на семейство Найденови, начело с Цветомир Найденов, стартира своята дейност през 2006 година. Преди години, Ефбет стана първият онлайн букмейкър, който получи лиценз за България. Оттогава насам, компанията е лидер в сектора и не случайно вече започна да гледа към нови пазари.

Efbet има лиценз за предлагане на залози в Румъния и Сърбия, а също така се разрасна и на запад, където има лиценз в Испания. След силния ход за получаване на лиценз в Италия, Efbet има планова да кандидатства за лиценз и на други два огромни пазара. Според информациите, българската компания ще насочи сериозни усилия към придобиването на лиценз във Великобритания и в САЩ.

И в този си вариант Ефбет изглежда като най-успешния български букмейкър, който излиза извън пределите на страната. Ако обаче успее да стъпи и на последните два споменати пазара, то Efbet ще навлезе в “голямата игра” и ще се бори за челните позиции в хазартния сектор не само в България и Европа, но и за целия свят.

Новината за лиценза на Efbet в Италия е поредното доказателство за амбициите на букмейкъра, които са свързани с непрестанно развитие. Целта на компанията е да продължи със силните ходове и да стигне до максимален брой пазари.

Видяно 13 пъти
Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков

Кристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.
Публикуване

Няма мнения, бъдете първия коментирал!