ЦСКА, отново ли ще се сменя отбора?

0
цска софия
Снимка: lap.bg

Българският футбол винаги ни предлага нещо изненадващо. Тъкмо си открил естествена нишка на нещата, дейсвията на ръководството на даден клуб следват логиката и започваш да откриваш последователност. Пъзелът се подрежда, докато в следващия момент не разбереш, че всичко е било безсмислено и трябва да започне от начало.

В ЦСКА до скоро имаха навика да привличат една дузина футболисти на всеки шест месеца. Стане ли зима или лято – сигналната лампа светваше в Борисовата градина и беше време за тотална разпродажба. Започна да се превръща за нещо нормално поне 10 нови имена да се въртят на всеки няколко месеца. В един момент централният защитник не знаеше малкото име на човека до себе си.

жеферсон цска

Е, в последните 3-4 трансферни прозореца на „Българска армия“ се поуспокоиха.

Най-после ядрото на отбора се запази и резултатите на закъсняха. Поантата беше през изминалия сезон, когато ЦСКА се завърна в Европа, където е мястото на най-титулувания български клуб. Марковите победи над Рома (3:1), Базел (3:1) и БАТЕ (Борисов) с 2:0 няма как да не са погалили егото на „червена“ България. Дори се заговори за титлата, след като дефицитът на точки в efbet Лига беше преодолян и преднината на Лудогорец в един момент стана съвсем преодолима.

Именно тогава дойде продажбата на двете големи „армейски“ звезди – Валентин Антов и Али Соу.

И докато позицията централен защитник е сравнително заменима и аргументите, че няма как да спреш перспективно българско момче да отиде да се развива в италианската Серия А бяха съществени, то след раздялата с гамбиеца остана горчилка.

Любослав Пенев

Вижте тук коя звезда на „червените“ почти сигурно напуска след само няколко месеца в отбора.

Видя се, че ЦСКА стана твърде зависим от Соу и продажбата му беше ясен знак за развяване на бял флаг в посока Разград. Да, Жорди Кайседо е отличен футболист, но и малките деца не вярваха, че ще успее да се адаптира на секундата и целият отбор ще заработи за него. На Соу, а преди това и на Фернандо Каранга им трябваха месеци да се превърнат в голови машини.

И стигаме до настоящия трансферен прозорец. Вече цели петима футболисти напуснаха клуба, а трима дойдоха на тяхно място. По наша информация поне още 3-4 ще се присъединят до края на лагера в Австрия. Към вратата са се насочили Кайседо, Мазику и няколкото обещаващи млади надежди.

Драган Михайлович Иван Турицов

Логично на дневен ред изниква въпросът: „ЦСКА, отново ли ще се сменя отбора?“. Защо при положение, че се напипа успешен ритъм и разликата с Лудогорец се стопи, а „червените“ се завърнаха подобаващо в европейските клубни турнири, отново трябва да се мине към порочната практика с привличане „на килограм“.

Ако ЦСКА пак тръгне по пътя на голямото текучество и непрестанната смяна на играчи, то нищо чудно Лудогорец да е шампион още 10 поредни години…

Видяно 95 пъти
Асен Красимиров

Асен Красимиров

Асен Красимиров е спортен редактор и анализатор с богат опит. Завършва образованието си в София, след което започва своята кариера в едни от водещите спортни медии у нас.
Коментирай

Няма коментари.